Vil du gøre musikerdrømmen til virkelighed?

FORLØBET

Vil du vide, hvad der kræves af dig som udøvende musiker for at slå igennem med din musik? Hvordan udvikler du dig selv som artist og skiller dig ud fra mængden? Hvordan kommer du ud at spille på spillesteder og festivaler landet over og hvad er pladeselskaberne på jagt efter? På forløbet vil du få svar på, hvad der skal til for at gøre dig bemærket på scenen.

Innovative Artist Academy er et karrierefremmende forløb, der tager udgangspunkt i dig som udøvende musiker, og introducerer dig til den danske musikbranche. Du vil gennem forløbet stifte bekendtskab med etablerede artister og branchefolk, der dagligt arbejder bag– og på scenen.

Som udøvende artist er det ikke længere tilstrækkeligt blot at være en dygtig musiker. Innovative Artist Academy er et skræddersyet kompetencegivende forløb, hvor du undervises i blandt andet sangskrivning, booking, artist branding, marketing og social media strategier. Du udvikler din personlige artistplan for dit musikprojekt og kommer tæt ind under huden på pladeselskaberne. Hvad leder de efter i nye artister? Og hvordan hænger pladekontrakterne egentligt sammen?

“11 ud af 10 stjerner! Så vanvittigt lærerigt hver eneste gang! Og skide gode kontakter! Kan stærkt anbefales!”

– Maria Vallentin

 

Med et karriereforløb hos Innovative Artist Academy sikrer du dig de bedste forudsætninger for dig selv som artist, og du får samtidig styrket dit netværk i den etablerede branche.

PRIS

Prisen for forløbet er 5450,- DKK

 Du kan betale kursusbeløbet over 3 gange.

Første betaling sker 7 dage efter optagelse på forløbet.

MODULER

KICK OFF & DIN ARTIST PROFIL

På første modul vil du møde dine medkursister og blive introduceret til forløbet. Du vil herefter arbejde med din egen artistprofil og få redskaber, som styrker din forståelse for dig selv som udøvende professionel artist.

DIT BRAND

I dette modul skal du arbejde med branding og storytelling. Hvem er du som artist? Hvad karakteriserer dig? Hvad har du, som de andre ikke har? Du vil få sparring i forhold til, hvad der karakteriserer dig som artist, samt få indsigt i hvordan du skiller dig ud og sætter fokus på dine unikke kvaliteter.

PR, MARKETING & SOCIALE MEDIER SOM ARTIST

De seneste år er der sket et radikalt skifte i måden, hvorpå man markedsfører musik. Størstedelen af kommunikationen er rykket over på de digitale medier, og det stiller store krav til dig som artist, når du skal markedsføre dig selv overfor fans og potentielle samarbejdspartnere. I modulet ‘PR, Marketing & Sociale Medier’ vil du modtage konkrete PR & marketing-redskaber, som du kan benytte i din karriere. Du vil blive præsenteret for spændende cases og eksempler fra musikbranchen, og få et unikt indblik i, hvordan du bedst muligt udnytter dit potentiale, når du skal gøre opmærksom på dig selv og din musik.

PLADESELSKAB & UDGIVELSEN

Digitaliseringen af musikindustrien har gjort det nemmere end nogensinde før at udgive musik på egen hånd. På trods af dette sidder pladeselskaberne fortsat på størstedelen af markedet – da udgivelsesprocessen er kompliceret og stiller krav til ens kompetencer.  I modulet ‘pladeselskab & udgivelsen’ vil du få indblik i tankegange og processer på både major- og indielabels, hvad pladeselskaberne leder efter, når de signer nye artister, og få eksempler på pladekontrakter, se på fordele og ulemper ved selvudgivelse, og hvordan du laver din egen udgivelsesstrategi.

 

SANGSKRIVNING

I dette modul vil du  blive undervist i sangskrivning af en anerkendt producer og sangskriver, som har forstand på alt fra komposition og opbygning, til genkendelsesfaktorer, hitpotentiale og lyrik. Vi vil definere, hvad der karakteriserer en god sang, og der vil herefter være mulighed for sparring omkring dine egne tekster og melodier.

 

LIVE: BOOKING, SPILLESTEDER & FESTIVALER

At optræde live er en stor del af en musikers liv. Dette modul giver dig et overblik over mulighederne, når dig eller dit band skal ud og spille koncert. Hvordan bliver man booket til en festival? Hvordan bliver man opdaget af en booking agent? Og hvad ligger spillestederne vægt på, når de fastlægger deres musikprogram? Du får ligeledes en grundlæggende forståelse for planlægningen og økonomien bag en turné, samt hvad der skal tages højde for, inden du tager afsted.

DIN ARTISTPLAN & RÅDGIVNING

Sidste modul handler om at klæde dig på til din fremtid som udøvende musiker. Hvad drømmer du om? Hvor vil du gerne hen? Og hvordan når du dit mål? Vi bruger dagen på at udarbejde din personlige artistplan og rådgiver dig undervejs.

HVEM ER VI?

Innovative Artist Academy er et af skandinaviens største artistforløb. Forløbet er udviklet af virksomheden B Group, som har eksisteret siden 2009. B Group uddanner mere end 600 kursister om året i både Danmark og Sverige. Læs mere om virksomheden her.