StockSnap E3MLPTM6F5 1

Det husker publikum

Foto: Stock

Har du nogensinde været til en koncert, som har tatoveret sig fast i hjertet på dig? Hvor du går rundt med lys i øjnene, hver gang du ser tilbage på den? Vi har snakket med fem koncertgængere, som her fortæller om deres helt unikke koncertoplevelser.   

Har du selv prøvet at crowdsurfe gennem svedige menneskemængder under en indie-rock koncert? Måske har du fået muligheden for at komme op på scenen og danse med artisten? Eller har du selv undret dig over, hvad dit publikum tænder på? Der er oplevelser, som koder sig ind i os, og som vi aldrig glemmer, men det er individuelt, hvad vi mennesker oplever, føler og tænker. Vi har derfor spurgt 5 forskellige koncertgængere ind til deres mest mindeværdige koncert, og hvorfor lige netop denne koncert stadig sidder fast i hukommelsen.
 

Brækket ankel og lægehjælp


“Jeg var inde og høre Foo Fighters i Göteborg på Ullevi Stadion i juni 2015. 60.000 mennesker på Skandinaviens største stadion skabte en herlig atmosfære under den skyfri aftenhimmel. Bandet gik på til stor jubel og alle havde det fedt. …Men pludselig under andet nummer, cirka 8 minutter inde i koncerten, snublede forsanger Dave Grohl over en ledning og faldt tre meter ned fra scenen. Konsekvensen var en brækket ankel og han måtte bæres derfra, mens bandet improviserede nogle cover-numre. 10 minutter senere blev Dave båret tilbage på scenen, blev sat i en stol og gennemførte koncerten på næsten tre timer med hjælp fra en læge, der holdte hans fod stille. Legendarisk.”
Jacob Rosenholm Jensen, 23 år
Studerende

Alle blev til én


“Jeg tror det må være min første koncert med Thirty Seconds To Mars, hvor jeg var i mine teenageår – der havde Shannon Leto, trommeslageren, fødselsdag, og de fik derfor publikum til at synge dansk fødselsdagssang for ham – det gav en helt fantastisk stemning! Det var som om at hele publikum blev til én enhed, der alle var sammen om noget. Desuden var jeg også kæmpe fan af dem, så mindet har også en utrolig nostalgisk værdi!”
Alberte Langberg Søndergaard, 24 år
Bookingagent – Celebration Records, Event- og Marketingpraktikant – Tambourhinoceros

Et hav af stjerner


“Jeg var inde at høre Schlomo Artsi i Israel i 2006 og jeg var kun 11 år gammel. Det var min første koncert nogensinde. En af de ting, som jeg rigtig godt kunne lide var at sangeren gik blandt publikum og lod andre synge. Det gav følelsen af at alle var en del af koncerten og var derfor en af de bedste stemninger jeg nogensinde har set! Alle hoppede, dansede og sang med. Jeg var på en af de første rækker som også var en oplevelse helt for sig selv. Sangeren gik derefter op på scenen og sagde til alle at de skulle tænde deres telefoner og løfte dem op. De slukkede for lyset og det så ud som om man var i et hav af stjerner, som om himlen var i jorden… For mig var det en stor oplevelse.”
Adir Saly-Kaufmann, 23 år
Studerende

Kolde øl og koncertbus


“Min mest mindeværdige koncertoplevelse var Linkin Park i Herning i år 2010. Jeg og nogle kammerater samledes ude ved DGI-byen, hvor vi skulle hentes af en såkaldt Koncertbus. Derfra var der hygge i bussen med kolde øl til 15 kroner. Vi er fremme i Herning omkring kl. 19, og går direkte ind og får nogle super pladser. Koncerten var så mega stemningsfyldt og fuld af nostalgi, med gamle hits som nye. Der var en særlig connection mellem fans og band. Koncerten er noget jeg aldrig glemmer, og det skyldes en fremragende præstation af bandet, samt det skønne selskab”
Jesper Wennevold, 25 år
Booking agent for Prime Collective

Genopstået fra de døde


“Jeg er kæmpe Queenfan og skulle selvfølgelig ind og høre Queen + Adam Lambert i november 2017 i Royal Arena. Det var en fantastisk aften, hvor bandet naturligvis leverede alle de store hits, og fremførte et fuldkomment ekstravagant og overdådigt show, lige i deres ånd. Det mest rørende tidspunkt på aftenen var dog, da guitaristen Brian May satte sig ud forrest på scenen med sin akustiske guitar, og begyndte at spille og synge nummeret ”Love of My Life”, som han og Freddie Mercury ellers plejede at fremføre sammen. Pludselig, mens Brian May spillede det instrumentale stykke i nummeret, i lyset fra de utallige mobiltelefoners lommelygter, dukkede et videoklip af Freddie Mercury fra en koncert i 80’erne, op på storskærmen bagved May. Her begyndte Mercury at synge sidste omkvæd af nummeret, mens May akkompagnerede på guitaren. Teknikkerne bag sceneshowet havde fået det til at se ud som om, at Freddie Mercury nu stod der ved siden af Brian May igen, når man kiggede op på storskærmen. Det så fuldstændig ud som om de endnu engang stod sammen på scenen. Der var simpelthen ikke et øje tørt, da Freddie Mercury, efter sangens afslutning, bukkede i retning af May, som svarede ved at gøre det samme mod ham, hvorefter Freddie Mercury forsvandt hurtigt igen. Jeg er sikker på, at jeg ikke var den eneste blandt publikum, der fældede en tåre eller 20 ved dette enormt smukke øjeblik – for lige dér, selvom det bare var for to minutter, fik vi alle sammen Freddie Mercury tilbage igen.”
Pernille Vingaard Andersen, 24 år
Musikvidenskabstuderende og praktikant hos Bands of Tomorrow

 
Hvad enten det er billige fadøl, alternative lysshows eller crowdsurfing, så er disse elementer alle små brikker, som sammen danner rammerne for den perfekte og unikke koncertoplevelse.

Mangler du et indblik i hvordan du planlægger dine live-koncerter? Arrangerer en turné eller anskaffer dig en booking agent? Lær mere om live-scenen i musikbranchen på Innovative Artist Academy, og læs mere om forløbet her.