Interview med BBYBITES

Foto: Bbybites // Julie Montauk (pressebillede)

Den svævende pop-komet Bbybites, der under sit borgerlige navn er kendt som Martha Maj Hauptmann, har optrådt på Roskilde Festival, været i semifinalen i KarriereKanonen, er aktuel med ep’en “Don’t care… (but i do)”, og har været udvalgt som Ugens Upcoming hos Bands of Tomorrow i 2020. Og så er hun tidligere kursist her på Innovative Artist Academy! Vi har været så heldige, at fange den meget talentfulde artist til et interview (2020). Læs med her, hvor Martha fortæller om sin musik, sin karriere, og om hvad hun fik ud af forløbet hos os.

Hvilken af dine sange afspejler dig bedst?

Jeg har 1 sang ude nu, som en officiel single, der hedder ‘Cuffin Season’. Det var en god første single, fordi jeg fik lov at lave min melodiske rap. Jeg fik lov at synge og vise folk mit tekstunivers. Jeg skriver mange sange, der prøver at tage fat i de struggles man kan have når man er single-kvinde i 20’erne. Jeg har virkelig svært ved at skrive om ting, der ikke går mig på. Det er tit ting som går mig på, som jeg gerne vil have ud. Det synes jeg at den sang afspejler godt.

Hvad synes du om forløbet på Innovative Artist Academy?

Jeg tog forløbet på Innovative Artist Academy for ca. 5 år siden. Det var det første forløb de havde, som jeg var med på. Jeg vil helt klart anbefale forløbet til andre, fordi det er et indblik i, hvad man kan forvente, så man ikke kommer forkert ind i musikbranchen. 

Har der været nogle udfordringer, som har gjort dig klogere på hvor du vil hen? 

Der har været nogle udfordringer, i forhold til hvor jeg er nu. I og med at jeg ikke selv producerer, så har jeg været afhængig af, at skulle have nogle til at producere og koordinere musikken for mig. Jeg kan spille lidt klaver, men det er kun noget, jeg kunne tage med til en producer og sige “Jeg synes de her akkorder er mega fede”. Men det er ikke noget, jeg er gået helt ind i. Jeg går meget op i min tekstskrivning. Det er der jeg har lagt meget energi, og har sagt “Okay, så gør vi det vi er gode til og jeg er god til at skrive tekster og så er der nogle der er gode til at producere”. Jeg er blevet meget bedre til at fortælle, hvad jeg kan lide, og nærmest behandle de her producere som marionetdukker og være talerøret. Men der har også været nogle udfordringer. Hvis jeg virkelig har brændt for at lave et eller andet, men ikke har haft nogle at gå til. Det har jeg heldigvis nu.