numb promo v34

Interview med SANFABI

Foto: Privat

Med sin debut-EP “OVERDAZE” er den spirende artist klar til at sætte sit præg på 2022, hvor han dyrker både opture og nedture, ved at dele euforiske og festglade numre samt melankolske og hudløst ærlige fortællinger om længslen efter lykke, om følelsesløshed og om savn. Dog før karrieren startede, levede Fabian Intasan Pedersen langt fra et normalt liv som barn. Fabian og familien flyttede ofte fra hus til hus, og en enkelt gang land. De mange indtryk og indflydelser kan man stærkt fornemme i hans musik, som er en gryderet fyldt med Pop, Rock, Funk og endda R&B. Den unge sanger og sangskriver begyndte sin karriere som soloartist i midten af 2020, under navnet SANFABI, hvor han udgav debutsinglen ”Soda Lime” samt de to opfølgere ”My Favourite Times” og ”Sweet Eyes”. SANFABI udgav derefter to singler i 2021 “Baggy Shorts” og “Numb”, som er en del af den nyeste version af sin lyd, hvor “Baggy Shorts” fik sig en artikel i Bands Of Tomorrow. På scenen har SANFABI og sit band allerede vist deres store potentiale som support for DOPHA på Gimle, og ved sine solokoncerter.

Hvordan kom du ind i musikbranchen?

Teknisk set gjorde jeg det gennem min første studiesession tilbage i 2019. Jeg havde skrevet et vers som jeg viste til min søster (@CHILI), hvor jeg så kom med til en af hendes studiesessions for at arbejde videre på idéen. Men symbolsk var det nok mit første spillejob med mit eget artist projekt, hvor jeg opvarmede for DOPHA på Gimle i sommeren 2021.

Hvor længe har du været interesseret i musik?

Siden jeg var 5-6 år gammel har jeg været interesseret i Musik. Musikken var altid til stede i huset eller på lange køreture med familien. Der blev altid afspillet et eller andet gennem højtalerne eller på radioen. Siden da havde jeg altid brændt krudt af på at synge og danse rundt som alle små børn jo gør. Jeg tog dog først musikken seriøst da jeg var omkring 16-17 år gammel.

Har der været nogle udfordringer, som har gjort dig klogere på hvor du vil hen?

Før i tiden, da jeg lige havde startet mit artistprojekt, var jeg nok mere tilbøjelige til at tilpasse mit udtryk i min vokal eller min sound efter hvad andre synes var fedt, og ikke fokusere på at lave det jeg selv gerne ville. Det har været en lang proces, der indeholdte meget tvivl på mig selv og min musik, men som har gjort mig mere klar og stædig over hvilken slags musik jeg gerne vil lave og optræde med. 

Hvem inspirerer dig til at være en del af denne branche?

Min inspiration til at være en del af branchen er hovedsageligt min søster (@CHILI). Jeg har stor respekt for hende som person og hendes artist projekt. Jeg synes hendes tilgang og engagement altid smitter af på mig, og giver mig en lyst og vilje til at forbedre mig selv.

Derudover beundrer jeg Alex Vargas sindssygt meget. Manden er vildt dygtig og erfaren, og er helt klart én af mine forbilleder i den her branche.

Har du nogle gode råd til andre artister der gerne vil i gang med musikken?

En god måde at starte på, er at finde nogen producere og evt. sangskrivere at arbejde sammen med. Det kan være nogle venner fra gymnasiet, en bekendt man mødte i en sommercamp, din fars ven som spiller guitar eller whoever. Det vigtigste er egentlig at finde nogen som du tænker kan hjælpe dig med at bringe dine visioner til live og at få aftalt en dato til en session. Så kan man altid tage den derfra. Hvis man selv har en computer, musikprogram, mikrofon, lydkort osv. så er det bare med at sidde ned og skabe whatever you like. Det samme gælder lidt for når man skal finde sig et liveband til koncerter. Find nogen som gerne vil spille for dig, som er dygtige og rare at være i selskab med.

Et godt råd jeg selv har fået som jeg kan give videre er, at man lærer ret meget af at bare at “gøre”.

Bonus spørgsmål

Hvor kan vi følge dine projekter og videre karriere?

Det kan i på instagram (@ybsanfabi), Facebook (SANFABI), Spotify og diverse streamingtjenester.

Instagram:https://www.instagram.com/ybsanfabi/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/16XIBgaag8fPf3LyOAhLKb?si=L1E9FAV5QwCG2Zv6IZ1m9w