custom Custom Size Jens Ove Friis sh

Jens Ove Friis: “Det er skønt at være bro mellem kunst og købmandsskab”

Foto: Privat
Tekst: Miriam Brandt

Jens Ove Friis har været ansat i musikbranchen på fuldtid siden 1974. Han er uddannet grammofonhandler og blev bestyrer af en pladebutik, som han drev selvstændigt fra 1980 til 1985. Herefter blev han ansat på Danmarks daværende største pladeselskab PolyGram, hvor han endte med at blive repertoirechef for selskabets danske udgivelser. Han er stifter og ejer af pladeselskabet RecArt Music og har desuden været professionel DJ i 12 år. I dag er han direktør for pladeselskabet REO Records og har været ansvarlig A&R for projekter, der tilsammen har solgt mere end 10 millioner albums i Danmark. Vi er heldige at have Jens tilknyttet som underviser på Innovative Artist Academy, og vi har her taget en ganske kort snak med ham om hans daglige gang i branchen og spurgt om gode råd til spirende artister.

Diskofil og A&R

Jens betegner sig selv som en ’diskofil’ – hvilket hænger godt sammen med den 12 år lange erfaring som professionel DJ. Hans interesse for musik har altid været der, og han forsøgte allerede som 2-årig at afspille plader, fortæller han. Han beskriver desuden sin interesse for pladeselskaber og labels som ’nærmest nørdet’:

Skærmbillede 2019 02 04 kl. 16.33.13

– Jeg vidste hurtigt, at min stort set eneste vej til arbejdsglæden ville være at arbejde med musikformidling og gerne indspilninger og udgivelse, siger Jens.

Denne drøm er efterfølgende gået i opfyldelse, og i dag består det daglige arbejde for Jens i at eje og drive det uafhængige pladeselskab REO Records.

– Selskabet udgiver de tilknyttede artisters indspilninger, og jeg varetager deres forretningsmæssige interesser. Jeg udfører A&R-arbejde for artisterne, markedsfører deres udgivelser, samt udformer og implementerer deres karriereplaner, forklarer han.

Succes og gode råd

Jens beskriver desuden, hvordan én af de største succeser igennem tiden har været at foretage indspilninger og udgivelser, der tilsammen har nået et salg på mere end 10 millioner albums i Danmark. Derudover udtrykker han:

– Jeg synes aldrig, det har været sjovere at være i musikbranchen, end det er lige nu. Alt er på en måde blevet sundere og mere organisk. Jeg arbejder lige for tiden med skønne artister som Laura Mo, Jacob Dinesen og Johnny Madsen. Det er skønt at være bro mellem kunst og købmandsskab, og jeg elsker at skulle være kreativ hver dag. Jeg nyder artisternes respekt for mit arbejde og deres forventning om, at jeg med mit arbejde kan skaffe dem masser af succes, fortæller han.

De gode råd til spirende artister, der lige nu går og drømmer om at udgive deres musik, lyder fra Jens således:

– Skab musik, som er tilpas originalt til, at det bliver bemærket, men ikke ’mærkeligere’ end at det kan lyttes så bredt, som dine ambitioner rækker til. Langtidsholdbar musik skal kunne stå distancen fra scenen. Følg dine drømme, men vær realistisk. Sørg altid for at aftale dine succeskriterier med dig selv og dine samarbejdspartnere, inden du går i gang. Og vær så flittig, men forberedt på, at alting tager tid.

Få værktøjerne til at kickstarte din karriere som artist via Innovative Artist Academy