image1

Mød den fremadstormende rapper Annelise: Hør hendes råd til unge rappere

Foto: Ravage CPH

Vi har interviewet den nu EP-aktuelle sanger og rapper Annelise, som sammen med sit Nørrebro crew, Struglaz, i høj grad er på vej frem. Med i crewet har hun rapperen Mund De Carlo og produceren Milad Genius, som hun værdsætter at arbejde sammen med. Hør hendes gode råd og tilgang til at producere musik.

Annelises musik er inspireret af de varme lande; Orientalske samples, arabiske rytmer og melodiske mellemøstlige beats. I sine tekster fokuserer hun på alt fra solidaritet og fællesskab til dét at være ung og urørlig, og som Annelise selv udtrykker:

“Den tematiske røde tråd på EP’en er en suveræn og grundlæggende kærlighed til musikken.”

Hun understreger både gennem ord og musik, hvor vigtigt det er, at kunne mærke, hvordan musikken rører noget i hende. Rapperen har altid haft meget på hjerte, og netop derfor er det vigtigt for hende, at ordene kommer ud rigtigt, hvilket hun udtrykker her:

“[…]Det har aldrig været helt nemt for mig at lave [tankerne] om til rim og flows”

Det ser dog ud til at lykkes ganske godt for hende.

Skriveprocess og samarbejde

Nogle foretrækker at arbejde alene, andre foretrækker at samarbejde – Annelise tilhører sidstnævnte og hun skriver:

“Jeg er så heldig, at have Carlos aka. Mund de Carlo over mine tekster. Han er en helt fantastisk sangskriver, og fordi vi også er så tætte venner, forstår han mig som person. Nogle gange bliver teksterne til ud fra en idé, som en af os har fået. Andre gange er det en vibe-ting, hvor vi jamer flows og melodier indtil vi rammer noget godt. Eller, at jeg fortæller i detaljer om en oplevelse eller nogle følelser, jeg har, som han så smelter sammen, som kun han kan. Herefter bruger jeg tid på at få ordene helt ind under huden, og lege med udtryk og levering, indtil jeg føler mig klar til at gå i studiet med det og til sidst udgive det.”

Når sangen er udarbejdet og klar til studiet, mødes Annelise med producer Milad Genius og hun uddyber:

“Milad Genius er den jeg altid indspiller med, og han er den bedste guide og mentor ift. vores studie sessions. Han er en meget eksperimenterende kunstner, og får mig altid til at prøve 1 ting eller 10 af, som jeg måske ikke selv havde kunne tænke var fedt. Han er virkelig en original og unik person! Vi alle 3 er virkelig et godt team, specielt når det kommer til musikken.”

Hør et af hendes spritnye numre her:

Første optræden

Ligesom de fleste andre husker Annelise tydeligt sin første optræden, og hun fortæller hér, hvilket indtryk det gjorde på hende:

“Første gang jeg rappede på en scene, må ha’ været dengang, jeg startede som back-up rapper for Mund de Carlo til release på hans album: “Frit fald” i 2014 på et udsolgt Stengade. Det var det vildeste, jeg nogensinde havde prøvet. Jeg tror aldrig, jeg før, havde følt mig SÅ cool, hjemme og tilpas på en scene. Der vidste jeg, at jeg var landet det helt rette sted! Men min første debutkoncert som solist var på min 26. års fødselsdag D. 14. januar 2017 på Rust sammen med Milad Genius, som også har fødselsdag den dag. Det var fuldstændigt pakket med mennesker og vi havde den fucking vildeste aften, som jeg ALDRIG vil glemme. Tror ikke vi kunne ha’ ønsket os en bedre debutkoncert end den!“

Har det været en barriere at slå igennem som kvinde?

Det er ikke nogen overraskelse for os, at de fleste rappere er mænd. Derfor har vi spurgt Annelise, om det har en negativ effekt på hende, og hun svarer:

“Nej, jeg føler ikke det er en barriere at være kvinde og rappe. Tværtimod, så er det lettere at gøre sig bemærket blandt alle de mænd, hehe.”

Gode råd:

Afslutningsvist slutter Annelise interviewet af med gode råd til fremtidige rappere og fortæller:

“[…]hvis jeg skal give et godt råd til andre som gerne vil rappe, så vil jeg bare sige nyd rejsen, spring ud i det og lad være med at lyt til dine haters <3 og for alt i verden, så husk at fyr den af!!”

Hvis du heller ikke kan få nok af Annelise, så holder hun releasefest for sin nye EP, “Ingen Anden” den 8. juni, hvilket alle er inviteret til.

 

Skrevet af Mette Jakobsen