fbpx

Mød vores kursister – Sonja Bjelancevic

Foto: Privat
Tekst: Miriam Brandt

Hvert år færdiggør flere og flere kursister forløbet Innovative Artist Academy – et kreativt brancheforløb, der hjælper ambitiøse musikere, sangskrivere og producere til at forfølge deres drøm om at gøre en karriere ud af deres egen musik. Via undervisning fra relevante fagfolk lærer du branchen at kende, styrker dit netværk og får værktøjer til at slå igennem i den danske musikbranche. Vi har i denne artikel taget en snak med Sonja Bjelancevic, kursist på Team 9 i Roskilde, og spurgt ind til hendes drømme og mål med at deltage i forløbet.

 

Beskriv kort – hvem er du?


Mit navn er Sonja og jeg er en ung kvinde med ben i næsen. Min passion har altid været sang, og min drøm er at blive udøvende artist. Hvem jeg er, kan jeg langt hen af vejen takke min støttende familie for. Jeg kommer fra et varmt hjem, uden jantelov eller tilbageholdenhed. Min familie var krigsflygtninge tilbage i 90’erne og kom fra det tidligere Jugoslavien. De har været en enorm stor drivkraft for mig og ikke mindst inspiration til, at man kan opnå alt man sætter sig for. De har gjort mig stolt over deres flid og jeg har været vidne til at hårdt arbejde betaler sig. Jeg har altid haft godt selvværd og god selvtillid med hjemmefra, samt fået skruet hovedet godt på, hvilket har betydet alt for, at jeg tør følge min drøm.

 

Hvorfor har du valgt at søge ind på Innovative Artist Academy?


Jeg startede på Innovative Music Management få år tilbage, hvor jeg lærte en masse vigtige ting og fik noget mere kendskab til musikbranchen, hvilket jeg havde brug for. Det gjorde, at jeg kunne få en fod indenfor og møde nogle mennesker, der helt sikkert kunne hjælpe mig med at realisere mine drømme indenfor musikken. Jeg arbejdede en del med mig selv, men følte, at jeg manglede noget navigation i forhold til at være artist og skulle håndtere pladeselskaber, kontrakter, samt finde ud af, hvilke uskrevne krav, der var til mig, og en masse andre ting, jeg ikke altid syntes var til at finde hoved og hale i. Innovative Artist Academy virkede derfor som svaret for mig – og min erfaring med Innovative Music Management gjorde mig sikker på, at jeg ikke ville fortryde at melde mig til. Jeg er nu i gang med forløbet og ganske rigtigt, så får jeg en masse viden, indsigt og værktøjer, samt et netværk! Jeg ser frem til hver gang og føler, at det er et seriøst og givende kursus.

 

Drømmer du om at kunne leve af din musik?
Ansøg om en plads på Innovative Artist Academy

 

Hvad håber du at tage med dig fra forløbet?


Jeg håber på at vedligeholde netværket, både med mine medkursister men også med de undervisere, vi har. Der er er rig mulighed for dette, og man skal bestemt ikke undervurdere, hvor behjælpeligt ens netværk kan være – eller at man selv kan hjælpe nogen, med deres drømme! Derudover håber jeg på at få endnu flere værktøjer til, hvordan jeg placerer mig i musikbranchen som udøvende artist, men jeg har helt sikkert allerede fået en del arbejde med.

 

Hvilke drømme har du omkring din karriere som musiker/artist?


En stor drøm for mig er at kunne inspirere andre med min musik. Inspirere mod, selvtillid og selvkærlighed i andre. Jeg brænder for at fortælle noget om det at stå ved sig selv; ikke lade sig styre af andres negative handlinger eller janteloven. Og selvfølgelig at man kan have det super fedt og sjovt på samme tid!

 

Hvorfor synes du man skal sende en ansøgning til Innovative Artist Academy?


Hvis man vil noget seriøst med sin musik, så synes jeg man skal sende en ansøgning til Innovative Artist Academy. Det er så godt tilrettelagt, at man ikke føler, at man slider og slæber med opgaver osv., men der bliver alligevel arbejdet seriøst, og man når det, der bliver lovet. Dét synes jeg er super fedt – jeg får så meget ud af det hver gang, og det hele når at synke ned og blive ‘processed’ indtil næste gang, så man bare er klar til ny viden og nye værktøjer. Der bliver arbejdet med teori, som man med det samme får afprøvet i praksis, hvilket giver god mening og en komplet forståelse for de værktøjer, vi får. Det er i øvrigt et ‘safe space’, hvor vi både har turdet synge overfor hinanden og stille de nødvendige spørgsmål, der må have været, uden at føle os utilpas. Så jeg synes helt klart, at det er en god milepæl på vejen til sin musikkarriere.

 

Få værktøjerne til at skabe din egen karriere som artist via Innovative Artist Academy