colin lloyd 5TGwSC4dHOU unsplash scaled

10 spændende festivaler for upcoming artister

Foto: Pexels.com

 

Festivaler er lig med sommer, sol og gode tider. Der findes mange forskellige festivaler i Danmark lige fra store festivaler som Roskilde Festival til mindre, som UHØRT festival. Men hvordan kommer man til at spille på en festival og hvilke muligheder har man for at spille på en festival som upcoming artist?

Vi har samlet en liste over 10 festivaler du skal tjekke ud, hvis du er upcoming artist:

1. UHØRT FESTIVAL

Uhørt festival startede i 2013 på Refshaleøen hvor navne som The Minds Of 99 og Baby in Vain optrådte for festival-glade gæster. I løbet af årene har UHØRT Festival etableret sig som en af landets vigtigste festivaler for de allernyeste navne – til glæde for både ambitiøse musikere og det københavnske musikpublikum. 

Tidligere på programmet har bl.a. MAS, som er en spirrende dansk rapper, der er signet af DEFJAM RECORDS. Samt navne som NØX, Maia Maia & The Jerrys.

2. SPOT FESTIVAL

SPOT Festival er en to-dages showcase-festival, der hvert år afholdes i Århus. SPOT festivalen har især nye navne fra den danske musikscene, og ideen med festivalen er, at promovere dansk musik. Festivalen finder sted rundt omkring i Aarhus og på mange af byens spillesteder og kulturinstitutioner – heriblandt Musikhuset Aarhus, Godsbanen, DOKK1 samt på en række udendørsscener.

Tidligere på programmet har bl.a. Blæst, der med hits som JUICE, EGO & Kig Op Fra Gulvet, har lagt hele musik-Danmark ned. Samt navne som PIL, JJ Paulo & ICEKIID.

3. LYDFEST

Lydfest er en endagsfestival, som finder sted i Birkerød i slutningen af August hvert år. Lydfest er et spirrende projekt, der udelukkende er drevet af frivillige og det afspejler sig også i stemningen. Festivalen har i flere år været et festligt og socialt samlingspunkt for musikinteresserede. Lydfest har gjort sig bemærket i musikbranchen for at have fingeren på pulsen, hvilket er kommet til udtryk i de stærke lineups, som har fundet vej til LYDFESTscenen gennem årene.

Tidligere på programmet har bl.a. USSEL, som er signet af 100blaa og er aktuel med singlen ‘DÅBEN’, som er lavet i samarbejde med SUSPEKTS ORGI-E. Samt navne som APHACA, WIDE & NEON PRIEST.

4. NORDLYD

Nordlyd er en festival der startede af en gruppe unge under corona i deres baghave. I 2022 var første år de officielt afholdte Nordlyd Festival. Festivalen holder til i Roskilde, på selvsamme plads som Roskilde Festival. Nordlyds vision er at “have et 100% repræsentativt line-up, og skal være et forum hvor alle føler sig trygge og velkomne.”

Tidligere på programmet har bl.a. Champagne Bruce, som er en artist der er kommet frem i en kæmpe fart med hittet ‘Mor Hun Var Raver’. Samt navne som Iver, Nella & HUNNID22.

5. SUMMER IN THE CITY

Summer In The City er en København-baseret festival, som ligger på Onkel Dannys plads i Kødbyen. Festivalen foregår over 3 dage, hvor man gratis kan komme og høre en masse ny og spændende musik. Festivalen er til de nye artister, som ikke er slået igennem endnu, men stadig har en spændende lyd. 

Tidligere på programmet har bl.a. The Colour, som er et frisk pust til den danske musikbranche med hans drømmende disco stil der med garanti får publikum til at danse. Samt navne som MILA, SILVIA & Gejst. 

6. CARPARK FESTIVAL 

Carpark Festival er en frivillig non-profit festival, drevet af lokale og frivillige kræfter. Festivalen er en to-dages musik og kunstbegivenhed, som afholdes hvert år i uge 30. På Carpark Festival inviteres musikere, kunstnere og lokale med til at skabe liv under Bispeengbuen. Formålet med festivalen er at bringe mennesker tættere sammen og give området under Bispeengbuen en ny betydning. Derudover er festivalens formål at være en platform for udviklingen og eksponeringen af vækstlagskultur i Hovedstadsområdet.

Tidligere på programmet har bl.a. SZIM, som er en ny dansk kvindelig rapper. Samt navne som Josie Amadonna, Downtown July & URO.

7. ALIVE FESTIVAL  

Alive Festival er en hyggelig festival lokaliseret i Thy, hvor der er fokus på musik, kunst og udflugter. Hver juli smelter storbyboere, kunstnere og en stærk ungdomskultur sammen til et nyt, kreativt og mangfoldigt lokalsamfund i Thy, hvor deltagerne kommer hinanden ved. Alive Festival har fortsat et fokus på nye danske navne, så de er helt sikkert værd at tjekke ud.

Tidligere på programmet har bl.a. Hugorm, som er Simon Kvamms band der både har optrådt på diverse festivaler og X FACTOR. Samt navne som Prisma, When Saints Go Machine & Yo Johnny.

8. NEW NOTE FESTIVAL

New Note festivalen holder til i Hillerød og samler de lokale borgere i de hyggelige gader. New Note Festival har siden 2005 samlet artister og publikum om den musik som er på vej op gennem det musikalske vækstlag. Festivalen stræber efter at tilbyde en scene, som Danmarks spirende kunstnere kan få lov at indtage.

Der har tidligere været navne som Minds of 99, Phlake, VETO, Ganger og Barselona på scenerne i Hillerød, dengang de netop blot var spirende.

9. ØDSTED FESTIVAL

Ødsted Festival startede lidt på samme måde som Nordlyd Festival, med en ide, om at starte sin egen festival i baghaven. Dette gik hen og blev en stor succes, hvorfor festivalen valgte at afholde en officiel Festival i 2022. Ødsted har et tæt samarbejde med deres partnere, hvilket består af lokale virksomheder, som støtter op om festivalen. 

Tidligere på programmet har bl.a. Baseløs, der startede deres musikalske karriere i 2020, og udgivet 4 singler. Samt navne som FABRÄK, STATISK & RIGMOR.  

10. O / DAY FEST 

O / DAY er en festival der foregår over 3 dage på Refshaleøen i København. Der er både plads til events, design & musik på programmet. O / DAY fokuserer ikke på samme måde på unge danske artister, som de andre festivaler, men prøver derimod at diversificere sig på mange måder. Der er musik fra mange forskellige vækstlag og nationer. Så dette er en festival til dig, som fokuserer på international musik. 

Tidligere på programmet har bl.a. Emil Kruse, der efterhånden er et etableret navn på den danske rapscene. Samt navne som Chinah, Debbie Sings & Jayda G.