SplitShire 5137 e1450364262227

13 musikblogs til upcoming artister

Du er måske nystartet artist, du har lige færdigskrevet dine sange, færdiggjort dine indspilninger og delt dine sange ivrigt på Facebook. Men hvad så? Du vil gerne høres, anmeldelses og opdages. Men vejen til de store musikmagasiner kan virke lang og umulig. Vi har derfor givet dig et overblik over 13 musikblogs som skriver om upcoming artister og vækstlagsmusik, som kan være med til at sætte fokus på din musik.

Bands of Tomorrow

Bands of Tomorrow er et online musikmagasin, som næsten udelukkende beskæftiger sig med den danske vækstlagsscene. Bands of Tomorrow skriver daglige nyheder om ny musik, faciliterer ugentlige playlister på Spotify og så har de en række faste koncepter, som har stor rækkevidde på både Facebook og Instagram. Derudover indeholder sitet også interviews og anmeldelser af både EP’er, albums og koncerter. Flere gange årligt arrangerer Bands of Tomorrow i øvrigt en række koncerter i både København, Odense og Aarhus. Så det er en god idé at holde sig opdateret på hjemmesiden, når de scouter efter live acts i løbet af foråret.

Musik mig blidt

Musik mig blidt bloggen er skabt i 2010 og drevet af Søren Lund Korsgaard, der ville dele sine opdagelser, oplevelser og passion for musik. Han præsentere musik fra upcoming og potentielle artister (både i Danmark og udland), gerne med et drømmende og melankolsk præg. Dog kan man også finde de mere festlige til tider rockede artister i kategorien “Musik mig hårdt”. I 2015 modtog bloggen prisen ‘Bedste blog om musik’ og på sitet finder man festivalsguides, playlister, anmeldelser og portrætter af forskellige kunstnere.

Good Because Danish

Good Because Danish er en engelsk udgave af den polske blog Dobre, bo duńskie skabt af Arletta. De kalder sig godt nok for et magasin, men vi synes alligevel de fortjener en plads blandt vores musikblogs. Den polske side har fundet passion for dansk musik, og besluttede sig for at sprede deres interesse for musikken. I dag har de læsere i både Polen, Danmark, Tyskland og faktisk også i Australien. De dækker alt fra koncerter og festivaler til nye EP udgivelser og interviews med upcoming danske artister – også danske artister, som har succes i udlandet. Good Because Danish afholder også konkurrencer, hvor man kan vinde både koncertbilletter, CD’er og goodiebags.

Musikblogger

Brian Virenfeldt er en sand musikentusiast, blev i 2016 nomineret til Blogprisen for ‘Bedste Blog om musik’ og fik en flot 3.plads. Med Musikblogger fremhæver han kendte, mindre kendte og upcoming artister i Danmark med en særlig fokus på undergrundsmusik. Han dækker primært livescenen i Danmark indenfor pop, rock og folk-genren, men man finder også pladeanmeldelser på siden. Bloggen har over 4000 besøgende om måneden og henvender sig både til upcoming artister, men også branchefolk og pladeselskaber.

Regnsky

Regnsky kalder sig selv for Danmarks sødeste musikblog. Bloggen startede i 2008 og har fem skribenter bag sig. Bloggen er meget aktiv med rigtig meget indhold, mange anmeldelser af både musik, festivaler og koncerter. Derudover indeholder sitet mange personlige beretninger og oplevelser med musik. De repræsenterer aktuelle kunstnere, som de finder interessante og som mangler mere omtale. Det er dog primært elektronisk og alternativ musik, som der bliver snakket om på bloggen. De udelukker dog ingen genrer, da hver skribents personlige smag kommer til udtryk.

Drop Dead

Drop Dead sælger egentlig moderigtigt streetwear og accessories til mænd og kvinder, men kører også mange forskellige blogs ved siden af. Der blevet skrevet blogs om kunst, videoer og musik, hvor fokuset er rap, hiphop og street. I musikbloggen har de rigtig mange anmeldelser af bands og artisters nyeste singles og albums – både dansk og internationalt. Så hvis du er rapper og gerne vil anmeldes et andet sted end på blogs der fokuserer på det mainstream pop, alternative og rock, så er det måske her du skal tage kontakt.

Undertoner

Undertoner stammer helt tilbage fra 2003 og er lavet af Anders Hjortkær Christensen. Siden er en meget professionel musikblog, der henvender sig til målgruppen 20-35 år. De dækker både den nationale og den internationale scene, men foretrækker at tage fat i de mindre kunstnere og give dem en anmeldelse med på vejen. De lægger meget vægt på, at de ikke tager hvem som helst ind og anmelder, og at de ikke er bange for at være kritiske. Dertil har de omkring 30 skribenter til at fylde siden uden med dybdegående anmeldelser og guides til den alternative del af musikverdenen. Denne blog skriver også om festivaler og koncerter.

Lytter

Lytter startede i 2012 og manden bag er Mikael Boel. Hans mål er at promovere ny dansk musik, hvad enten det er hiphop eller melankolsk soul. De tager gerne fat i de helt ukendte kunstnere, som de selv finder rigtig interessante for dermed at få dem ud og blive hørt på de danske scener. Det er meget personlige, men professionelle meninger, der kommer til udtryk. Med et lækkert design på deres blog har de også et indbydende udtryk, som giver en lyst til at læse bloggen.

Muzeek

Muzeek er en bred musikblog med et lækkert design og masser af seriøst indhold. De dækker alle genre lige fra rap/hiphop til rock og metal og soft pop. Derudover finder man også mange forskellige artister – både upcoming og etablerede. Deres side indeholder, udover de obligatoriske anmeldelser og interviews, en masse konkurrencer, en kalender med et overblik over musikevents, videoer og gallerier. Deres side bærer lidt præg af at de også repræsenterer de større navne – dog dermed ikke sagt, der ikke er plads til de mindre.

Passive/Aggressive

Passive/Aggressive er fra 2011 som også indeholder gratis musikarkiv kaldet Sounds. De gør meget ud af at repræsentere den danske scene både her i Danmark og internationalt. Da de synes at dansk musik er stærkt underrepræsenteret og for ukendt ude i verdenen, har de derfor valgt at lave denne side til at repræsentere dem. Her finder man både engelske og danske tekster og anmeldelser af bands, sangere og festivaler. Derudover har de en udførlig liste over anbefalede koncerter med kunstnere fra både ind- og udland.

Account the beat

Account the beat er en meget ny musikblog startet i 2017 af Trine Ulrich, der med sin store kærlighed til musik ønskede at fortælle historierne i musikken og sætte fokus på, hvad der rører sig bag den. Hun formidler hovedsageligt fortællinger fra den danske scene, men holder sig fra at give typiske anmeldelser med ris og ros. I stedet fortæller hun hellere, hvilke tanker der ligger bag musikken og giver udtryk for hvilken følelse, den prøver at skabe, og lader det være op til læseren selv at vurdere musikkens kvalitet. Da bloggen stadig er meget ny indeholder den indtil videre kun tre blogs, men vi glæder os til at læse mere fra Trine.

Inside My Head

Inside My Head startede i 2014 og er en musikblog som udelukkende kører på Facebook. Siden er lavet af Stefan Pedersen, som var træt af at høre de samme sange og den samme slags musik i radioen igen og igen. Samtidig fandt han, at der manglede en let tilgængelig og overskuelig musikside, hvor man kunne finde det elektroniske og skæve musik. Musikken har endnu ikke nået hitlisterne, det er nyt og det har kvalitet. Han har sammensat en del playlister til forskellige anledninger. For eksempel har han en playliste klar til dig hver anden fredag, så du kan varme op til festen og weekenden med noget electropop og remixes.

Von Sonic

Von Sonic styres af Ditte Olesen og er en musikblog der byder på alternativ rock, indie og experimental electronica. Hun præsenterer dig derfor for unikke genre, som du sandsynligvis ikke møder i dit hverdagsliv. Der bliver gjort meget ud af, at musikken hun anmelder er nøje udvalgt og overvejet, så hun kan præsenterer dig for original musik og spændende lyrik. Desuden har Von Sonic en side kaldet ‘Selfie’, hvor man kan finde gæstebloggere, der alle er aktuelle og erfarne kunstnere fra den danske musikscene. Alt i alt prøver Ditte at bryde nogle grænser med ens musiksmag ved at præsentere dig for en masse ny og anderledes musik ved personlige anmeldelser og forslag til, hvad du kan begynde at lytte til.

Hvis du vil have omtale eller anmeldes på et af de store musikmagasiner, kan du læse vores interview med tidligere chefredaktør Tanja Toubro på Bands of Tomorrow, som giver dig nogle gode råd til hvordan du skærer igennem i din henvendelse. Læs artiklen her.

Skrevet af Cecilie Kudahl Hansen