drummer 2

Top 3 øvelokaler i Aarhus

Foto: Stock
Tekst: Martin Rahbek og Ditte Nebeling Jensen

Som band kan det være rigtig svært at finde hoved og hale i de mange forskellige øvelokalemuligheder, som hver by har at byde på. Sidst lavede vi en oversigt over nogle af Københavns fedeste øvelokaler, som du kan tjekke ud her, hvis du leder efter øvelokaler i hovedstaden. Denne gang gælder det Aarhus, der også har rigtig mange forskellige øvelokaler at byde på. Vi har lavet en guide til tre øvelokaleforeninger, som vi har vurderet ud fra blandt andet lokaleforhold, fællesarealer og sikkerhed. Bliv klar til livescenen og find inspiration til din øvelokalesøgning lige her.

MONORAMA, Musikforeningen MONO

“Øvelokaler i Aarhus til bands af alle typer og niveau”

Hvor: Tomsagervej 25, 8230 Åbyhøj
Øvelokaler: Der er i alt 40 øvelokaler i forskellige størrelser. Derudover er der også et indspilningsstudie, en koncertsal og et opbevaringsrum. Den betalte leje af et øvelokale inkluderer varme, strøm og wifi, og øvelokalerne er tilgængelige til øvning døgnet rundt – hvilket kan være en fordel for natteravne-musikerne.
MONORAMA har også det, de kalder Trommekollektivet: Et kollektiv som byder på solo-øvelokaler, hvis du har brug for et sted til at dyrke din musik men ikke er en del af et band.
De fleste øvelokaler udlejes på månedlig basis, men MONORAMA har også et fuldt udstyret lokale til brug og leje på dagsbasis.
Loungeområde: Der er hyggelige fællesområder, hvor du kan tage en pause fra øveren.
Sikkerhed: Når du oprettes som kontaktperson til et øvelokale, får du lavet en personlig proxynøgle, som giver dig et personligt ansvar for, hvem der kan komme ind i øvelokalet. Derudover er der videoovervågning i huset.
Øvrigt om foreningerne/øvelokalerne: Hvis du opretter dig som lejer af et øvelokale hos MONORAMA, bliver du automatisk medlem af musikforeningen MONO, som giver dig muligheder for at skabe gode forbindelser til andre musikere og øvrige folk i branchen. Foreningen byder også på koncertmuligheder og coaching, og som medlem kan du desuden bruge MONORAMAs koncertsal gratis.
Udover alt dette tilbyder foreningen også:
– køb af kaffe og andre drikkevarer
– gratis parkering
– mulighed for køb af forskelligt grej som strenge, plektre, strømkabler, trommestikker osv.

Output

“Et øvelokale i hjertet af Aarhus”

Hvor: Montanagade 29E, 8000 Aarhus
Øvelokaler: Et øvelokale på 90m2 der generelt udlejes på timebasis, men også kan udlejes på fast ugentlig basis. Øvelokalet er fuldt udstyret, men man er selvfølgelig også velkommen til at tage eget gear med.
Loungeområde: Ja, et sofaområde med minikøkken.
Sikkerhed: Elektronisk låse- og alarmsystem.
Øvrigt om foreningerne/øvelokalerne:
Hos Output får du desuden:
– gratis kaffe
– gratis wifi
– gratis parkering i baggården efter “først til mølle”-princippet
Derudover indeholder øvelokalet specialbyggede paneler, der giver en unik akustik i høj kvalitet. Så højt at rummet også egnes til større orkestre som bigbands eller små symfoniorkestre.

Bandlokaler

“Øvelokaler af høj kvalitet til konkurrencedygtige priser”

Hvor: Kringelled 6B, 8250 Egå
Øvelokaler: Der er to øvelokaler begge udstyret med trommesæt og et komplet PA-anlæg inklusiv mikrofoner, kabler og mere. Lokalerne bookes online.
Loungeområde: Der er et fælles opholdsrum med sofagruppe og minikøkken.
Loungeområde: Ja, sofamøblement med minikøkken.
Sikkerhed: Falck alarmsystem.
Øvrigt om foreningerne/øvelokalerne: Hos Bandlokaler kan du leje kvalitetsudstyr, så du stadig kan spille med dit band, selvom der måske er en guitar til reparation, eller hvis et bandmedlem ikke lige kunne transportere sit grej med hjemmefra. Desuden er Bandlokaler også døgnåbent, så du kan øve på alle tider af døgnet. Derudover får du eget skab med Ruko-lås.

Mangler du et øvelokale i København? Tryk her.

Få værktøjerne til at kickstarte din karriere som artist via Innovative Artist Academy