custom Custom Size Anna Bell Portræt

Anna Bell: “Der er ingen grund til at kopiere det sidste nye hit, dyrk i stedet det udtryk, du brænder for”

Foto: Privat
Tekst: Miriam Brandt

I 2012 var Anna Bell én af de i alt fem heldige sangskrivere, der blev optaget på det Jyske Musikkonservatoriums nye sangskriverlinje, og mange af hendes sange har medvirket i kortfilm, reklamer, TV-serier, radioen og hos andre artister. Da hendes debutalbum The Sessions udkom på Target Group, blev det, på samme dag som udgivelsen, udvalgt som “Ugens Album” på P4 og medførte en publishing-kontrakt. På Innovative Artist Academy er vi heldige at kunne tilbyde vores kursister undervisning i sangskrivning med den skønne singer-songwriter. Vi har i denne artikel taget en snak med hende om hendes vej ind i musikbranchens univers.

Fordybelsen


Anna fortæller, at hun allerede som 3-4-årig sad og sang nogle ret ’voksne’ lange sange, som hendes forældre ikke kendte. Det er heller aldrig blevet opklaret, om det var nogle, hun selv fandt på. Som barn gik hun både til kor og klaver, men musikken fængede dog først rigtigt, da hun selv fandt guitaren frem som 15-årig.

”Jeg startede på Vestbirk Højskoles sangskriverlinje efter gymnasiet, og det var klart det ophold, der kickstartede den karriere, jeg har i dag. Fordybelse i sangskrivning i form af undervisning, masser af tid til skriveprocessen og de første optrædener, det var en fantastisk ny verden at træde ind i”.

Efter højskoleopholdet fortæller Anna, at hun spillede på stort set alle open-mics i København.

”Der var en fantastisk community-stemning i det københavnske sangskriver-miljø, og her mødte jeg dem, jeg indspillede mit første album med. Det var også dette miljø, der skubbede mig afsted på min første tur til Californien, hvor jeg efterfølgende har turneret flere gange. Sidenhen har jeg udgivet tre albums sideløbende med, at jeg startede på Konservatoriets sangskriveruddannelse i 2012, og blev signet ved TG Publishing i 2013”. 

[*TG Publishing er et internationalt publishingfirma,
der samarbejder og hjælper et hav af artister, record labels,
producers og skribenter med at udvikle og udgive deres produkter]

Drømmer du om at kunne leve af din egen musik?
Ansøg om en plads på Innovative Artist Academy

Dagligdagen som sangskriver


Til hverdag arbejder Anna med at topline tracks [en topline-sanger beskæftiger sig primært med at indspille melodi oven på et eksisterende beat], som hun får fra sine producer-kollegaer. Her skriver hun både tekst og melodi, og indspiller løbende i sit eget hjemmestudie – enten alene eller sammen med en co-writer. Hun fortæller også, at hun et par gange om året er afsted på camps i både Danmark og udlandet, hvor hun skriver sange til andre artister med forskellige sangskrivere og producere. Derudover afholder hun workshops i sangskrivning, og har både guitarhold og sanghold mange opgaver, der desuden skal balanceres med hendes lille pige, der også til tider bliver hevet med til de forskellige sessionsikke det værste at blive hevet med til, hvis du spørger os her på redaktionen.

Succesoplevelser er der nok af


Anna har haft rigtig mange succesoplevelser gennem hendes karriere, og har derfor svært ved kun at fortælle om én. Hun udvælger derfor et par stykker:

”Det øjeblik, hvor man opdager, at radioen har plug’et [sat fokus på] ens album, giver én af de helt store succesfølelser, som jeg har været så heldig at få lov at opleve flere gange. Og det at få mit første cut (at få en sang udgivet af en anden artist) var også en vigtig og motiverende succesoplevelse. Den 12. juni sidste år blev jeg kandidat i sangskrivning og udgav mit fjerde album samme dag. Det var også én af de helt store dage”. 

Vi spørger hende efterfølgende, hvad det fedeste ved at arbejde med musik til hverdag er, hvortil hun svarer:

”Fordybelsen, især når jeg skriver tekster. Og det at ping-pong’e med andre sangskrivere og producere, når jeg co-writer. Det, at jeg er alene eller sammen med andre, kan skabe “something out of nothing” og at det ovenikøbet bliver godt, det er for mig at skabe sin egen magi”. 

”Det er dit produkt”


Der er ingen tvivl om, at Anna, med hendes mange succesoplevelser og stærke erfaring, er den helt rigtige at spørge til råds, hvis man drømmer om at slå igennem med sin egen musik – rådet kommer her:

”Tag din tid, og bliv ved at øve dig på dit instrument eller håndværk. Det er dit produkt, og hvis det er godt nok, skal folk nok spidse ører. Der er ingen grund til at kopiere det sidste nye hit, dyrk i stedet det udtryk, du brænder for. Min oplevelse er, at intet arbejde er spildt, også selvom man måske ikke oplever at opnå den succes, man drømmer om, lige med det samme. Det ene fører til det andet, når man bliver ved med at arbejde og udvikle sig. Vær realistisk ift. hvordan branchen ser ud i dag. Det er svært at leve udelukkende af at lave ens egen musik i dag, men hvis man er kreativ i forhold til at kombinere det med andre fagrelevante indkomstkilder, kan man skabe en spændende karriere. Og samarbejd med andre – jeg oplever, at det er her, man udvikler sig meget, og musikken rigtig begynder at spille”. 

På Innovative Artist Academy får du redskaberne til at kickstarte din karriere som artist