by:Larm, JÁNA

by:Larm 2021 – Q&A MED JÀNA: »TALENT, PASSION OG DEDIKATION.«

Foto & Tekst: Freja Schaloffsky

Vi oplevede masser af fed musik på dette års by:Larm festival i Oslo. Vores forventninger var høje til det spændende og ambitiøse musikprogram, der både var spækket med danske og internationale acts. En af de artister vi oplevede var den svenske sangerinde, JÀNA. Efter et repost på Instagram fik vi skabt kontakt til den dygtige sangerinde. Den kontakt er blevet til denne Q&A om JÀNAs vej ind i musikbranchen.

Hvad fik dig til at begynde på at producere musik?

– Jeg begyndte at spille klassisk guitar, da jeg var 9 år gammel og begyndte samtidig at skrive musik. Det har altid været naturligt for mig at skrive, da jeg ofte skrev dagbøger og digte, det får mig til at forstå mig selv bedre. Jeg begyndte at producere mere, da jeg flyttede til London og boede sammen med andre, så kunne jeg ikke rigtig spille på guitar og synge, som jeg var vant til uden at forstyrre de andre, så begyndte jeg at producere med hovedtelefoner i stedet for.

Hvordan og hvornår blev du scoutet?

Jeg er ikke underskrevet nogen steder, men er fuldstændig uafhængig! Jeg kan godt lide at have fuld kontrol over min musik, men det er også en hovedpine at forsøge at være både pladeselskab og kunstner på samme tid. Jeg har dog været signet til Universal Publishing i et stykke tid som sangskriver, det var omkring 3 år siden. Jeg samarbejder med Luger om booking til live-koncerter.

Hvad vil du sige, at det kræver at etablere sig i branchen?

Talent, passion og dedikation.

Hvordan fik du muligheden for at komme på by:larm?

Jeg søgte, jeg ved faktisk ikke rigtig hvordan processen ser ud, men jeg ville have spillet allerede året før, hvor det desværre ikke skete på grund af pandemien. Jeg tror, ​​jeg kom til at spille, fordi jeg havde et ret godt debut-år (jeg debuterede i 2020 med en EP, som jeg skrev sammen med Little Dragon og en enkelt bedrift VanJess). For disse udgivelser blev jeg også Grammis-nomineret for bedste soul/R&B i 2020.

Hvad tror du det, at være en del af by:Larm, kommer til at give dig på længere sigt?

Jeg håber, det vil resultere i flere koncerter, gerne uden for Sverige. Måske nye partnere, hvem ved?

Hvad vil du give af råd til andre upcoming artister?

Jeg er virkelig nybegynder i branchen som frigivet kunstner, men jeg har lavet musik og skrevet musik i over 10 år. Så jeg tror, ​​det er mit tip, at give det tid og være klar og forberedt, når muligheden for eksempel at spille kommer. Jeg vil gerne lave musik hele mit liv, uanset hvordan det går, det synes jeg er en god indstilling at have. Jeg kan personligt godt lide kunstnere, hvor musikken er i fokus. Så vil jeg også sige, at man ikke skal skrive under til nogen eller give nogen virksomhed rettigheder til at udføre et arbejde, man selv kunne udføre.

// d. 28/10-2021