Murmur scaled

by:Larm 2021 – Q&A med Murmur: »Det var mit tredje forsøg – lad dig ikke afskrække af afvisning, prøv igen«

Foto og tekst: Freja Schaloffsky

Vi oplevede masser af fed musik på dette års by:Larm festival i Oslo. En af de artister der særligt imponerede os, var den norske artist MurMur. Efter et repost på Instagram fik vi skabt kontakt til den dygtige sangerinde. Den kontakt er blevet til denne Q&A om MurMurs vej ind i musikbranchen som rendyrket DIY-artist, der både skriver, producerer og udgiver på egen hånd.

Hvad fik dig til at begynde på at producere musik?

– Jeg havde sunget og spillet guitar og klaver, siden jeg var barn, og drømte om at lave min egen musik (og blive en rockstjerne). Jeg prøvede forskellige konstellationer: coverband, singer / songwriter -metode med guitar … men det var først, da jeg begyndte at spille i GarageBand med deres softwareinstrumenter, at det lykkedes mig at skabe musik, jeg var virkelig glad for. Så hvad fik mig til at begynde at producere musik: Jeg fandt det rigtige værktøj til mig.

Hvordan og hvornår blev du signet/scoutet?

– Jeg har selv udgivet musikken hele vejen. Jeg postede min første sang på SoundCloud og lavede en lille musikvideo, jeg delte med mine venner. Dette førte til min første koncert, som førte til den næste koncert, som førte til den næste koncert. Siden da har jeg udgivet to EP’er og to singler (via digitale distributionsplatforme) og spillet mange koncerter uden at have et professionelt industriapparat omkring mig.

Hvad vil du sige, at det kræver at etablere sig i branchen?

Det vigtigste, du kan gøre, er at dele det, du har skabt. Så må du turde sige ja til de invitationer, du modtager, selvom du ikke føler dig god nok. MEN! Sig ikke ja til noget, der føles fundamentalt forkert for dig og din kunst – tro på, at din stemme er unik, og at din tid og energi er værdifuld.

Hvordan fik du muligheden for at komme på by:larm?

– Jeg indsendte min musik til by:Larm via deres demokonkurrence. Det var mit tredje forsøg – lad dig ikke afskrække af afvisning, prøv igen.

Hvad tror du det, at være en del af by:Larm, kommer til at give dig på længere sigt?

Først og fremmest et selvtillidsboost og en kæmpe inspiration til at være en del af en stor musikalsk sammenkomst. Jeg tror, ​​det vil åbne døre, både ved at nå nye lyttere og branchespillere gennem mine koncerter, men også ved at opleve andre kunstnere live og blive inspireret til videre udvikling og muligt samarbejde.

Hvad vil du give af råd til andre upcoming artister?

1. Sharing (your music) is caring
2. Turde vise entusiasme og støtte over for andre kunstnere, du virkelig beundrer
3. Indgå i inspirerende og respektfulde samarbejder med andre kreative mennesker: stylister, designere, fotografer, kunstnere og så videre. I kan løfte hinanden op.

// Udgivet den 19.10.2021