10603518 10152302184372918 3142791239571284214 n 1 e1490882144756

Hvordan bryder man igennem som artist?

Vi har talt med Simon Mark Sørensen om arbejdet på et pladeselskab, og hvad der definerer den gode signing. Simon har en baggrund hos Universal Music (verdens største pladeselskab), som repræsenterer internationale artister som Drake, Kanye West, Lana Del Rey, Rihanna og danske artister som Shaka Loveless, Medina, Cisilia, Wafande m.fl. Simon Mark Sørensen underviser på Innovative Artist Academy, hvor han bl.a. giver indblik i arbejdet med artister og processen omkring en udgivelse. 

Hvad definerer den gode signing?

 
Den gode signing er en artist, som har noget unikt at byde på. En som bringer noget nyt til musiklandskabet. Det er en artist, som tør tænke kommercielt og samtidig skabe sin egen identitet og lyd.  

Har et pladeselskab nogle kriterier, de leder efter hos nye musikere?

 
Pladeselskabet leder selvfølgelig efter det kommercielle potentiale, da det i sidste ende er grundlaget for selskabets eksistens. De fleste større pladeselskaber beskæftiger sig mest med dansksproget pop i disse år, hvor det tidligere var engelsksproget rock. Men tendenserne ændrer sig hele tiden, musiklandskabet er meget foranderligt.  

Har du nogle råd til, hvordan man skal kontakte de forskellige pladeselskaber?

 
Hvis man gerne vil gå pladeselskabsvejen, så handler det om, at man fatter sig i korthed når man indsender pressematerialet. Det skal være kort og præcist og, vigtigst af alt, interessant. Sørg for at sende godt billedmateriale med og kun de bedste sange. 

 

“Hvis man gerne vil leve af sin musik, hvad enten det er som artist, sangskriver eller musiker, så er det afgørende at have en forståelse for, hvad musikbranchen er, og hvordan den fungerer.”

 

 

Hvordan bryder man igennem som artist uden en pladekontrakt? Er det overhovedet muligt?

 
Ja, det er bestemt muligt, mange artister har gået den vej. Det kræver et stort arbejde, men det er realiteten for en del artister, at de er nød til at gå den vej. Pladeselskaberne har et begrænset antal artister de kan signe, så nogle gange er der behov for et stærkt grundarbejde inden man bliver opdaget. Derfor er Innovative Artist Academy virkelig oplagt at deltage i, da det giver sindsygt mange gode redskaber, og du møder de mennesker, der kan skaffe dig ind i branchen. Du styrker dine forudsætninger for at leve som artist, sangskriver og musiker væsentligt. 

Hvad er dit bedste råd, hvis man gerne vil nå længere ud med sin musik?

 
Som nævnt tidligere, så handler musikbranchen om at opbygge et stort netværk samt at vide, hvad man taler om. Som musiker er det ikke nok blot at være god til at spille musik, man er nød til at gøre sig nogle overvejelser omkring ens egen karriere. Simpelthen få fundamentet på plads. Innovative Artist Academy er i min optik en fantastisk mulighed for det.