image1 1 e1487673747250

Du skal have fans! Interview med dedikeret Pede B Fan – Kasper Fresco

Et af de vigtigste elementer for en musiker er at have fans. Har man først fans kan man komme langt som upcoming artist. Samtidig skal man huske at pleje sin fanskare og holde interessen ved lige. Nogle musikere mestrer denne disciplin og formår at tiltrække loyale fans, der følger deres karriere i op- og nedture. Hvad er det disse musikere gør så godt? Undergrundsrapperen Pede B har formået, at skabe en loyal fanskare. Kasper Fresco er én af dem.  

“Da jeg så dem stå og freestylerappe mod hinanden, blev jeg sulten på den kunst. Og ligesom i mange andre discipliner finder man hurtigt en favorit, og min var Pede B.”  

I en tid hvor Boogie blev vist på DR og 8-Mile filmen kom i biograferne, stiftede Kasper Fresco første gang bekendtskab med rapperen Pede B. Han så Pede B til MC’s Fight Night for flere år siden og har været en af hans største fans lige siden.  Men hvad var det egentlig der gjorde, at Kasper blev så loyal en fan?

“Pede leverede lidt mere kant end de andre i feltet. Jeg delte hurtigt deltagerne op i stilarter. I min optik så var der de humoristiske og de hårde, og jeg var mest til de lidt mere hårde af dem. For at gøre en lang historie kort, så fik jeg erhvervet mig hans første plade, og da linjen “jeg har smadret mine knoer imod en væg i frustration” kom for mine ører, følte jeg, at jeg havde noget tilfælles med ham.”

 

Et bånd blev skabt


Kasper fortæller, at det der først fangede ham, var en følelse af at have noget tilfælles med rapperen. Kasper begyndte efterfølgende selv at deltage i freestyle-arrangementer og blev endda én af de bedste nye. Dette kom især til udtryk, da Kasper deltog i et arrangement, hvor Pede B også var til stede. Dét år havde Pede udgivet albummet Jungleloven, hvor han havde lavet et track, der hed ‘Beskyttergen’. Kasper fortæller:   

“Det track talte så meget til mig, at jeg selv fik nedskrevet nogle af mine oplevelser. Jeg sendte teksten til Pede B’s fanmail bare for at fortælle, hans musik inspirerede mig. Til det her arrangement tog han fat i mig og fortalte, hvor vildt han synes det track, jeg havde skrevet, var, hvor vild en tekst det var og om det var en sand historie. Det er noget af den største ros, jeg har fået.”

 

Homies og kolleger


Siden da er der sket meget. Kasper og Pede B er blevet homies og kolleger, fortæller Kasper. I dag deler de musikstudie, Kasper hjælper tit med at afvikle spillejobs og de laver ofte freestyleshows sammen.

Kasper er dog alligevel stadig blandt Pede Bs største fans. Han lytter ofte til hans musik og deltager i stort set alle hans koncerter. Selv fortæller Kasper: “Pede B har en vild, og utrolig loyal fanskare, jeg vil bestemt mene, jeg er blandt de største fans, men jeg ved også, at der er nogle, der nærmest dyrker ham som en Gud” og fortsætter: “Jeg kan ikke komme uden om, at der stadig er en del af mig, der er fan, og jeg står da også forrest til alle koncerter, med mindre jeg ser den fra scenen.”   

Kasper fortæller, at Pede B engang lavede en skattejagt for sine mest trofaste fans. Kasper var selv en af posterne på skattejagten, hvor deltagerne skulle prøve at battle ham. Derudover skulle Kasper lave drinks som blev prøvesmagt af 4Pro, og den drink blev senere et album; Gin&Cocio, Pede Bs album fra 2016. Skattejagten endte i en intimkoncert i lejligheden hvor fanen boede. Det er et godt eksempel på hvad det er Pede B gør så godt for at fastholde sine loyale fans og tiltrække nye. Kasper fortæller:

“Det som Pede B gør, og som SAMTLIGE musikere kunne lære noget af (og som da også praktiserer det mere og mere), er at værdsætte sin status og hvordan han er kommet til, hvor han er. Han er SUPER loyal over for sine fans, han glemmer dem aldrig og har overrasket flere af dem med privatkoncerter som surpriseacts. Han skriver altid autografer og får taget billeder efter sine shows, og om der er 10 eller 1000 mennesker til hans koncerter – så får alle samme oplevelse; en professionel, livlig og vanvittig koncert!”

 

Gode råd


Kasper er i dag selv musiker med sin gruppe Dingo&Fresco, som han har dannet sammen med sin fætter. Dingo&Fresco har spillet på diverse spillesteder og festivaler såsom Gimle, Rust, BodegaTour, Roskilde Festival (Dream City) og har varmet op for Pede B på Bornholm. Kasper fortæller, at de endnu ikke har udgivet noget musik, men at de: “… har formået at skabe en interesse igennem vores promovideoer, og i det hele taget vores facebook og snapchat. Jeg lærte meget om promovering på Innovative Artist Academy, og har brugt de værktøjer til at skabe et navn.”

Kasper har således selv erfaret, at det kræver rigtig meget arbejde at skille sig ud fra mængden og opnå den fornødne opmærksomhed omkring sin musik. Kasper fortæller: “Jeg har lært rigtig meget af Pede B i forhold til, hvordan man skaber interessen for sig selv. Vi lever i en verden, hvor vi ik’ viser opmærksomhed til noget i mere end 2 sekunder, før vi klikker videre.”

Der skal altså en del vilje til for at nå ud til den målgruppe, man prøver at fange. Kasper slutter af med at give et par gode råd til de musikere, der gerne vil gøre en ekstra indsats ift. kommunikationen med fansene.

“Mit bedste råd til musikere, som mangler grebet om potentielle fans, er at tænke innovativt. Få en idé som måske lyder skør, men få den lavet alligevel! Hvis du har nogle mennesker, der lytter til det, du laver så vis de mennesker, at du sætter pris på det! Hvis du endnu ikke har nogle, der lytter til din musik, så er mit bedste råd at opsøge spillesteder, arrangementer eller andre, der har en fod indenfor i musikindustrien. Tilbyd at spille gratis – UANSET hvad andre siger til dig. Mange mener, man ik’ skal spille gratis, jeg er uenig. Uden spillejobs – ingen lyttere. Held og lykke.”