blurred people walking

Fem showcase-festivaler du skal spille på

Foto: Stock

Hvad har artister som Ed Sheeran, Phlake, Lykke Li, Alex Vargas, Future Islands, MØ, Tove Lo og The Kooks til fælles? Ja udover at de alle har fået sig en blomstrende musikkarriere, så har de også alle, i deres spæde start, spillet på en eller flere af de nedenstående showcase-festivaler. 

Okay, du har det fede band- eller kunstnernavn. Du har det fedeste pressebillede. Og du har, ikke mindst, de svedigste tracks. Men hvad betyder det, hvis ingen kender til dem? Ikke meget, nej, så nu handler det om, hvordan du kan få skabt noget larm omkring din musik. Det kan du selvfølgelig gøre på et hav af forskellige måder, og en af de allerbedste er er ved at komme ud og spille den live – og for de rigtige personer.

Hvert år samles et væld af musikbranchefolk fra hele verden og fra alle sider af industrien til de mange showcase-festivaler, der løber af stablen i et utal af forskellige byer. At få en plads på lineuppet til en af disse festivaler er en kanon mulighed for at få overbevist din måske kommende manager, bookingagent, eller måske dit kommende pladeselskab om, at de skal arbejde med dig og din musik.
Vi guider til fem nærtliggende showcase-festivaler, som du bør kende til.

Where’s The Music? (SE)

Hvor: Norrköbing, Sverige
Hvornår:
Februar
Tidligere optrædende: Soleima, Phlake, Shitkid, SEA, Myrkur, Sarah Klang, Rein, Kaliffa
Ansøg om at spille: band@wheresthemusic.se

Where’s The Music? kalder sig selv for “Sveriges platform for musik”, og som dansk artist er det oplagt at besøge vores svenske naboer og præsentere dem for din musik – og hey, så har den svenske musikindustri jo ikke haft andet end ry for at være en af de allerbedste på verdensplan. Selvom vi slevfølgelig ikke kan garantere dig for, at Max Martin og de andre stjernesangskrivere lige står i crowden til din showcase klar til at producere dit næste hit, så tør vi godt love, at både de svenske og den internationale musikbranche vil være repræsenteret. Festivalen består af to dele: en konferencedel, der sætter spot på musikindustrien og så showcasedelen, der foregår på 10 forskellige venues i Norrköping og har fokus på omkring 100 af morgendagens nye stjerner.

by:Larm Festival (NO)

Hvor: Oslo, Norge
Hvornår: Marts
Tidligere optrædende: Lykke Li, Ukendt Kunstner, Hinds, Robyn, AURORA, Veronica Maggio, MØ
Ansøg om at spille: læs med her.

Norge stiller også med en af de mest populære showcase-festivaler, nemlig by:Larm, som hvert år foregår i marts måned i Oslo. Festivalen er et samlepunkt for den nordiske og internationale musikindustri, og ligesom den svenske pendant, Where’s The Music?, består by:Larm også af både en musikkonference for branchen og en showcase-festival for de mange nordiske artister, der meget muligt står på tærsklen af et gennembrud. Der strømmer, i løbet af festivalens fire dage, et gennemsnit på 500 delegerede mellem de mange konferencetilbud og showcases, hvor 100 nordiske kunstnere optræder. Du behøver ikke at have en pladekontrakt i hus for at spille på by:Larm, for festivalen reserverer hvert år 20 pladser til bands, som deres jury udvælger udelukkende på baggrund af indsendte demoer fra omkring 1500 ansøgere.

SPOT Festival (DK)

Hvor: Aarhus, Danmark
Hvornår: Maj
Tidligere optrædende: Alex Vargas, MEW, Kent, The Raveonettes, Kashmir, CHINAH, Katinka, Bikstok Røgsystem, Kesi, Wangel, Soleima
Ansøg om at spille: Læs med her

Selvom det selvfølgelig altid er fedt at rejse, så behøver du faktisk ikke at krydse landegrænser for at præsentere din musik for en bred forsamling af branchefolk. SPOT Festival i Aarhus fremviser også de nyeste skud på stammen inden for nordisk musik, og festivalens ambition er blandt andet at skabe de perfekte rammer for, at de over 180 optrædende artister kan udvikle sig både kreativt og kommercielt og blive eksponeret for de mange branchefolk, der besøger festivalen. På SPOT Festival er du ikke kommet til udlandet, men udlandet er kommet til dig, og op mod en fjerdedel af de omkring 1.500 branchefolk, der blev registreret på festivalen i 2016, kom fra den udenlandske musikindustri.

The Great Escape Festival (UK)

Hvor: Brighton, England
Hvornår: Maj
Tidligere optrædende: Stormzy, Adele, Mø, Ed Sheeran, Future Islands, Hozier, Chvrches, Jungle, Bon Iver
Ansøg om at spille: Læs med her

Det tager altså ikke meget mere end et par timer at tage til London, hoppe på toget videre til den engelske kystby Brighton og så være klar til at præsentere din musik for det britiske marked. The Great Escape Festival er en af de helt store, hvor der hvert år afholdes omkring 450 showcases – altså de officielle, vel at mærke, for festivalen kan også prale af den såkaldte “The Alternative Escape”, som er en række hemmelige koncerter, spontane events og klubaftener, der foregår sideløbende med The Great Escape. Igen samles musikbranchen til de mange seminarer og konferencer, som alle de delegerede deltager i, når de altså ikke er ude på de mange venues og spotte nyt talent. Et kig tilbage i historien fortæller, at ingen ringere end (og dette er bare et udpluk) The Kooks, Adele, Bon Iver, Mumford and Sons, The xx, Chase and Status, Ellie Goulding, Ed Sheeran, Haim, Mac De Marco og Clean Bandit alle er startet her i sin tid. Med andre ord: The Great Escape har fingeren på pulsen.
Vi har desuden tidligere talt med chefbooker Adam Ryan, som her giver tre bud til dig, der gerne vil have en showcase på festivalen.

Reeperbahn Festival (DE)

Hvor: Hamburg, Tyskland
Hvornår: September
Tidligere optrædende: Communions, Birdy, Cee Lo Green, Efterklang, James Vincent MacMorrow, Rag’N’Bone Man, Temples, Tove Lo
Ansøg om at spille: Læs med her

Sidst men ikke mindst har vi vores tyske naboers bud på en showcase-festival, og det er et virkelig godt et af salgsen. Reeperbahn Festival løber af stablen i september og foregår i, ja, kvarteret omkring den berømte gade Reeperbahn i den tyske by Hamburg. Festivalen byder på, og hold nu fast, mere end 500 koncerter, 260 konference-events og 50 kunstprogrammer, som alt sammen finder sted i de mere end 70 forskellige venues, festivalen tager i brug. Reeperbahn havde sin debut i 2006 og har derefter kun vokset sig større, og tager du til Reeperbahn Festival bliver det side om side med mere end 3.400 mediefolk og professionelle fra musikbranchen, som er hungrende efter at spotte lyden af i morgen. Toget kører blandt andet direkte fra Københavns Hovedbanegård til Hamburg, så du hopper bare på…

Skrevet af Nikoline Skaarup