KeepCamping by SofieBarfoed 2 e1447063985775

“Find ind til jeres styrke og skab et udtryk, der er særligt og samtidig ægte og troværdigt.”

FOTO: Sofie Barfoed

EP-aktuelle (2015) Keep Camping fortæller om, hvordan de er nået til, hvor de er i dag og om deres kendskab til branchen.

Hvordan er I som musikere kommet til, hvor I er nu?


Da vi startede Keep Camping, brugte vi det første stykke tid i øvelokalet og studiet på at definere vores sound og udtryk og afprøvede en række forskellige ting, før vi nåede ind til det, der virkede for os. Siden da har vi været i konstant udvikling, og vores udtryk skal ikke forstås som en konstant, men derimod en faktor, der bevæger sig med os efterhånden som vi bliver klogere og dygtigere. Musik handler meget om følelser og intuition, og vi forsøger altid at ramme en nerve og integritet i det, vi laver, men er samtidig også blevet mere bevidste om, at vi skriver popmusik, så vi arbejder på at få de to til at gå op i en højere enhed. Keep Camping er skabt af stort fokus på sangene og lysten til at være i konstant bevægelse, så vi både udfordrer hinanden og musikken.

Hvad var jeres kendskab til musikbranchen, før I startede med at udgive jeres musik?


Vi har alle spillet i flere år og på den måde været en del af branchen, før vi mødtes og dannede Keep Camping, men vi finder nu stadig ud af nye ting dagligt i forhold til de mekanismer, der er på spil, og hvordan musikverdenen er strikket sammen på godt og ondt. Vi var med andre ord ikke helt grønne, da vi startede som band, men i kraft af vores ambitioner med Keep Camping er vi i stigende grad blevet en del af den etablerede branche.

Har I en fælles drøm eller vision med jeres musik?


Vi ønsker alle at nå vidt og bredt ud med vores musik, så der er jo som sådan ikke nogen øvre grænse for vores drømme. Når det er sagt, er der også en stærk vision, der peger indad og handler om glæden ved at skrive, udgive og optræde med musik, som vi brænder for, og her er fokus på at skabe noget, som vi er stolte af, så vi i processen formår at fastholde energien og aldrig give køb på integriteten. Det er særligt det drive, der holder os kørende og betyder, at vi finder den største glæde i det, det handler om – nemlig musikken.

Har I nogle gode råd til upcoming musikere, som drømmer om at blive udøvende musikere?


Find ind til jeres styrke og skab et udtryk, der er særligt og samtidig ægte og troværdigt. Derudover kan det aldrig understreges nok, at det handler om musikken. Du kan ligne en million og være den vildeste performer, men uden sangene kommer du ingen vegne, for det er dem, der skal drive værket.