pexels music hq 6029944 scaled

Hvordan samler du et godt hold omkring dig?

Foto: Pexels.com

Som artist er det vigtigt at have et godt hold bag sig hvis man vil have større chancer for at slå igennem i musikbranchen. Man kan selvfølgelig godt gøre det hele selv, men ofte er det bare sjovere at være flere om projektet og samtidig have nogen at læne sig op af. Vi har samlet en lille liste med personer der er gode at have et samarbejde med, når du skal i gang som artist. 

Manager 

En manager er god at have til at hjælpe dig med at holde overblik. Managerens rolle bliver alt det praktiske så du fortsat kan fokusere 100 procent på musikken. Managers hænger ikke på træerne, der er klart flere artister og bands end der er managere, så det er ikke nemt at få sig en manager. Tit skal man have noget netværk og evt. kende en manager. I mange tilfælde er det manageren eller et pladeselskab der tager kontakt til artisten, hvis de kan se et potentiale i artisten. 

Booker

En bookers job er at hjælpe dig med at komme ud og spille. Hvis man går og drømmer om en forårs tour eller spille på landets festivaler, så er det en booker man skal have fat i. Bookerens job er at sørge for at alt ved spillejobbet forløber sig som det skal. De har kontakten med spillestedet og sørger for at rideren er i orden. Hvis man skal på tour, så sørger de også for at lægge turen, sådan at man ikke skal på en masse unødig transport. Hvis man kan skaffe sig en booker og en manager, så er man godt hjulpet på vej.

Producer 

En producer er næsten afgørende for dit projekt. Man skal have en der kan producere ens sange. Lave beats, mixe og mastere er en nødvendighed for at kunne udgive musik. Det er vigtigt at alliere sig med en med samme musikalske tilgang, så sangen bliver produceret, som du ønsker det. Der er også forskel på hvilket beat, som skal passe til sangen. En producer kan enten være en man mødes fysisk med og har et tæt samarbejde med. Det kan også være at du sender en lydfil til produceren, som så færdiggøre sangen. 

Grafisk team  

Det er også meget vigtigt at have styr på sit pressemateriale. Man skal have skudt nogle fede pressebilleder, som man kan bruge, når man pitcher sin udgivelse til pressen, spillestederne og når man udgiver. Her kunne det være smart at have en fotograf og en der har styr på det grafisk visuelle. Samtidig er en god pressetekst også vigtig. Den skal være fængende, så spillestederne får en idé om hvem du er som artist. 

(Pladeselskab)

Et pladeselskab er noget du kan begynde at overveje, når du er lidt længere i processen. Det er derudover også forskelligt fra artist til artist om hvorvidt man vil signes af et pladeselskab. Pladeselskaberne har forskellige profiler og man skal vurdere om man som artist passer ind i profilen. Man kan godt se det som en blåstempling, at blive signet af et pladeselskab. Det viser at de kan se en fremtid i dig. Der er mange muligheder for en artist ved at være signet af et pladeselskab. Man får et større netværk, mulighed for flere spillejobs og mere hjælp til udgivelse.