aeb823 ef1090d44af64612b54f8b576267a509 1 e1476891644590

INTERVIEW: HVOR ER ROSA NU?

Foto: Moments By Thagaard.

Rosa Skotte, kunstnernavnet Rosa Sparks, er tidligere kursist på Innovative Artist Academy i Roskilde. Hun er 26 år, og udover at bruge masser af tid på sin musik og personlige udvikling, studerer hun HF i København.

Hvad er der sket for dig som artist, under/efter din deltagelse på Innovative Artist Academy?


Under kurset fik jeg bekræftet og afkræftet en masse omkring musikbranchen. Jeg har altid haft et romantisk forhold til det at være musiker, da jeg er opvokset med musik, fra jeg var helt lille, da både min mor og far er musikere. Det har jeg stadig – på godt og på ondt. Jeg kan ikke undgå at citere Aaliyahs “Try again”: if at first you don’t succeed, dust yourself of and try again”. Efter kurset har jeg bare fået mere blod på tanden, og er nu endnu bedre rustet.

Hvordan ser fremtiden ud for dig?


Jeg er pt. igang med at planlægge min første release. Jeg har brugt det sidste 1 1/2 år på at skrive en masse sange og indspille i Cool Kids Studio på Østerbro i København. Fremtiden bringer både spille jobs i ind- og udland, release og mere sangskrivning! Jeg glæder mig så meget til at dele min musik med verden.

Hvordan arbejder du på at udvikle dig selv som artist efter din deltagelse på Innovative Artist Academy?


Jeg sørger for at høre en masse musik! Min musiksmag er meget bred, og det at høre så mange forskellige produktioner gør, at jeg kan inddrage den ‘viden’, når jeg skal skrive/producere sange selv – musik er inspiration og er nøglen, for mit vedkommende, til at skrive nye, fede sange. Så behøver man ikke genopfinde sig selv, fordi man konstant er i et musikalsk flow.
Selvfølgelig synger jeg også en masse for at blive endnu bedre, man kan aldrig blive for god. Her spiller det også en stor rolle, at jeg lytter til så meget forskellig musik, for på den måde kan jeg også finde nye måder at bruge min sangstemme på.
I forhold til shows tager jeg skuespilsundervisning hos en uddannet skuespiller, og det gør mig bedre rustet til musikvideo-optagelser samt sceneshow.

Se Rosa Sparks’ nyeste musikvideo her.