custom Custom Size MAXIMILLIAN 483 lens cor scaled

Interview med den spirende popkomet Maximillian: »Det kræver blod, sved og tårer, men hvis man arbejder for det, så er alle mulighederne åbne for én«

Foto: PR

Kun 20-årige Maximillian har lavet musik professionelt siden 2016, og det er ikke længe siden, at han udgav sin debut-EP Ripples. På trods af sin unge alder synger han ærlige tekster om skilleveje og ar på sjælen, og han har med disse markeret sig, som et af de mest interessante nye navne på den danske popscene lige nu. Vi har taget en snak med det unge talent om hans vej ind i musikbranchen, samt hvordan han håndterer eventuelle blokader og udfordringer i branchen.

Hvordan startede din musikkarriere?

– Jeg begyndte at lave musik professionelt i 2016. Jeg startede ud med at lave musik sammen med en af mine venner, hvorefter vi så meldte os til Karrierekanonen. Det var en rigtig god måde at få lov til at opleve folks respons på min/vores vokal og musik og komme ud og spille nogle koncerter. Efterfølgende fik jeg muligheden for at tage i studiet med en producer og lave nogle ting til mit soloprojekt, som så blev springbræt til at få en manager og en pladekontrakt. Nu kører jeg bare på højt tryk og arbejder for at komme videre i teksten!

Hvordan er din arbejdsproces, og hvordan håndterer du eventuelle blokader?

– Jeg plejer at skrive en masse sang-idéer hjemmefra, inden jeg tager i studiet, men jeg kan også sagtens finde på at dukke uforberedt op for at vibe i sessionen. I forhold til skriveblokader er det ret forskelligt, hvordan jeg takler situationen. I nogle tilfælde kan jeg blive helt slået ud, og have brug for at lave noget andet end, at prøve og prøve på at finde på noget. Andre gange kan det være en stor hjælp at fokusere på sangens emne, og hvad jeg egentlig helt præcist har lyst til at sige. Det er som regel nemmest at komme videre, når jeg zoomer ud på det hele og skriver om blokaden, da det åbner op for tankerne.

Hvordan har du navigeret i musikbranchen, for at nå dertil, hvor du er i dag?

– Noget jeg har lært er, at man ikke skal skrive under på hvad som helst, der dukker op foran én. Det er en hård branche, men jeg prøver altid ikke at fokusere på alt det svære og i stedet på det, der tæller – musikken. Sørg altid for at have et team bag dig som du kan stole på, og som kan hjælpe dig med alt det, man ikke selv kan svare på. Jeg har haft et sindssygt sejt team, der har givet mig den plads og de værktøjer, som jeg har skulle bruge for at udvikle mig selv som musiker og menneske.

Hvad kræver det, at etablere sig i branchen?

– At man tager sig selv og sit arbejde 200% seriøst. Der er ikke noget, der bare kommer til dig gratis. Det kræver blod, sved og tårer, men hvis man arbejder for det, så er alle mulighederne åbne for én. Mit råd er, at man får skrevet en masse fantastiske sange, som man selv synes er fede. Herefter er det, at få dannet sig et team, som man arbejder stærkt med og som trækker én op på det niveau, man gerne vil være på. Giv den hele armen og skab noget magisk.
Drømmer du om at slå igennem som artist?
Så er Innovative Artist Academy lige det springbræt, du har brug for.