ERI1049

Interview med Innovative Artist Academy kursist, Emilie Sofie

Foto: Privat

Vi har taget en snak med vores skønne kursist Emilie Sofie om hendes interesse for musik, hendes motivation til at ansøge Innovative Artist Academy og hendes inspirationskilder i musikbranchen.

Hvor længe har du været interesseret i at lave musik?

Jeg har været interesseret i musik lige siden jeg kan huske. Vi har utallige videoer af mig der står og synger fra helt lille af. Disney sange har specielt et stort sted i mit hjerte! Så lige siden jeg kunne har jeg sunget, så det har altid været en del af mit liv. Ingen af mine forældre er musiske, så de har heller ikke fysisk påvirket mig i den retning, det er bare noget jeg altid selv har haft en kæmpe interesse for. 

Har du gang i nogle projekter i musikbranchen?

Lige nu har jeg gang i mit eget upcoming artist projekt; ‘Emilie Sofie’. Jeg skriver engelske tekster der er meget inspireret af det udenlandske og specielt amerikanske stil. Jeg har selv boet i USA og mange af mine inspirationskilder og såkaldte ‘helte’ er derfra, så det lå helt naturligt til mig, at det var den vej jeg skulle gå. 

Hvad motiverede dig til at ansøge om en plads på Innovative Artist Academy?

Det der motiverede mig var, at jeg følte jeg havde brug for at lære noget selv. Og ikke bare spørge alle andre jeg kendte, men rent faktisk gøre en indsats for at lære musikbranchen at kende og alle dens finurlige kroge og skævheder. Musikbranchen er en svær størrelse og der er intet facit eller rigtigt svar på noget som helst! Så google er ikke altid din ven i visse situationer, så derfor valgte jeg at melde mig til for at få en større forståelse og en bedre erfaring, så jeg også kan være en god samarbejdspartner i fremtiden, men samtidig have nogle holdninger og en vis standard for det jeg laver og hvad jeg rent faktisk kan kræve af mine medmennesker og samarbejdspartnere. 

Har der været nogle udfordringer, som har gjort dig klogere på hvor du vil hen?

Ja helt sikkert. Specielt som dansk artist der synger engelsk. Der skal man altså bare lige have den der ekstra ‘ting’, som man ikke kan sætte ord på. Det der gør lige præcis den sang og din musik til noget specielt, som man også kan bruge i udlandet. Så jeg stopper self ikke med at lave engelsksproget musik af den grund, men det har helt sikkert været noget jeg har taget til eftertanke og vil arbejde meget mere på i fremtiden når jeg skriver nyt musik. 

Hvem inspirerer dig til at være en del af denne branche?

Min producer, for det første, inspirerer mig rigtig meget til at være en del af den her branche. Han er først og fremmest en af mine bedste venner, men samtidig også en coach og en vejleder i denne svære branche. Han oplyser mig om alle de gode og fede ting, men også de ting man skal være opmærksom på. Hvis ikke jeg havde ham, så tror jeg aldrig jeg kunne have fundet overskuddet til at sætte mig ind i hvordan det er, at leve i denne branche.
Mine amerikanske ‘helte’, har aldrig rigtig inspireret mig til at gå ind i den her branche, i form af, at det er en helt anden størrelse derovre, og kan på ingen måde sammenlignes med hvordan vi gør det i Danmark eller andre omkringliggende lande. De fleste danske artister der inspirerer mig til denne branche har helt bestemt været Medina. Medina har haft hele turen. Den danske branche og den udenlandske branche. Og vist hvad det kan gøre ved en, hvis man ikke passer på sig selv. Lukas Graham har helt sikkert også været en stor inspiration til hvordan man både kan være en dansk kendis, men også have et helt andet kendisliv i udlandet, som jo er af en helt anden skala! Og jeg stræber efter at nå begge ting! Derfor henvist til disse to inspirationskilder.