Mikkel Wad new

Mikkel Wad Larsen: ”Verden mangler ikke mere musik – den mangler mere god musik”

Foto: Privat
Tekst: Miriam Brandt

Mikkel Wad Larsen kan efterhånden bryste sig af 15 års erfaring som både professionel musiker og booker. Han har været frontmanden i et af Danmarks største hardrock bands – Helhorse – der har tourneret i Europa samt spillet til Copenhell og Roskilde Festival, og som support til AC/DC, Slayer m.fl. Han startede klubben BETA på Amager og har både fungeret som kunstnerisk leder samt co-booker for Amager Bio. I 2016 skiftede han stilling og var indtil oktober 2017 Head Of Booking på Danmarks største spillested VEGA. I dag er han Production Manager & Head of Artist Development hos bookingbureauet 3rd Tsunami Agency. Han er desuden underviser på Innovative Artist Academy, og vi har her taget en snak med ham om hans daglige gang i musikkens verden, samt spurgt om gode råd til spirende artister, der lige nu drømmer om at indtage den danske musikscene.

Frivillighed og gåpåmod

Mikkel voksede op i 90’erne i byen Hjørring, der ligger i Nordjylland. Hans barndom var konstant præget af musik, og interessen startede allerede, da han var ganske lille. Han fortæller, at han som 2-årig dansede nonstop med høretelefoner på i sine forældres køkken, og mens han voksede op, har mange voksne spillet utroligt meget forskellig musik for ham. Ofte – for børn – ret avanceret musik som fx David Bowie, Patty Smith, Bruce Springsteen, Queen mfl.

”Som teenager spillede jeg i et rockband og fandt mit helle i den lokale øve-forening, der også fungerede som spillested. Der fandt jeg mine ligesindede og friheden til at eksperimentere”, fortæller han.           

Som stor tilhænger af frivilligheden i Danmark blev han senere formand for denne lokale øve-forening og fik lov til at arrangere koncerter. På den måde kom han også i berøring med musik- og koncertverdenens mange praktiske aspekter; både PR, booking, produktioner mm.

”Jeg gjorde for alvor min entre i branchen i starten af 00’erne, hvor jeg blev optaget på Music Management-linjen på Rytmisk Konservatorium. Udover netværket, som uddannelsen tilbød, lavede jeg også en masse forskelligt arbejde, så som at booke koncerter og arbejde på labels under internships i udlandet. Dette gjorde, at jeg fra en relativt ung alder havde et ret stort CV, jeg kunne sende rundt til diverse arbejdsgivere. Primært har vejen ind i branchen altså været præget af min ’punkrock DIY holding’ – skab noget selv i stedet for at vente på andre”, udtrykker han.

De spirende artister

Mikkel arbejder i dag på bookingbureauet 3rd Tsunami Agency. Hvad dagligdagen helt konkret består af, forklarer han således:

Kort sagt er det at repræsentere og servicere vores artister – en kort beskrivelse af et meget bredt job. Jeg varetager al logistik og planlægning af vores artisters tourné-liv. Derudover består mit job også især i at udvikle vores nye talenter; altså de unge artister. Denne del dækker over alt fra at være i studiet med artisterne, lave produktions-øvere og komme med feedback – alle aspekter af de spirende artisters kommende professionelle liv.”

Arbejdet i musikbranchen har også budt på en hel del succesoplevelser, fortæller Mikkel:

”Nogle af mine største succeser har klart været, når jeg har kunnet få ting til at vokse og blive sunde og succesfulde. Det har været oplevelser som spillestedet BETA, jeg var med til at bygge op fra bogstavelig talt ingenting og til en stor succes, og at se mit eget band Helhorse vokse, blive bedre, og finde det rigtige hold til at føre dem videre.”

I tiden som ’spillesteds-mand’, som han selv betegner det, fortæller Mikkel, at han har haft en uendelig glæde af at kunne præsentere København for nogle helt fantastiske artister. Gennem tiden har han arrangeret hundredevis – hvis ikke tusind – koncerter. Og på 3rd Tsunami Agency er der næsten dagligt store oplevelser i forbindelse med at arbejde med artisterne:

”Det er fedt at være med på rejsen, når mennesker udvikler sig og tager de store skridt”, udtrykker han.

Han forklarer yderligere, at det fedeste ved at arbejde i musikbranchen, er fornemmelsen af at være en del af ’The Perfect Storm’. Han uddyber:

”Det betyder, når man kan mærke helt ned i sine knogler, at dét her bliver et mega fedt projekt. Når tanker, drømme, visioner og ikke mindst musikken, bare flyder frit og det hele går op i en højere enhed. Musikbranchen er i høj grad en ’menneske-branche’ og man skal tænde på at arbejde med kunstnerne – med alt hvad det indebærer.”

Tålmodighed og fokus

Da vi afslutningsvist spørger Mikkel, om han har gode råd til andre ildsjæle, der drømmer om at arbejde i musikbranchen, svarer han:

”Jeg tror, mit råd ville være at huske på, at man skal spille på den lange bane og lade ting udvikle sig. Den store kunst, de store stjerner og de store oplevelser – det kræver tid for at kunne at udvikle sig. Tålmodighed og fokus, det er ubetinget blevet vores største mangelvare i disse år; noget som branchen, og alle andre aspekter af samfundet, bærer præg af.”

Mikkels gode råd til artister, der lige nu går og håber på at slå igennem med deres egen musik, lyder desuden således:

”At fokusere endnu mere på din musik – også mere end du gør allerede. Alt for mange lader sig friste af, hvor nemt det er at skabe musik nu, i hvert fald rent teknisk. Det betyder bare ikke, at det er en god sang, du har gang i. Så kig dig selv i spejlet – spil musikken for andre end kæresten og så spørg dig selv; ”er det godt nok, det jeg har gang i?” Verden mangler ikke mere musik – den mangler mere god musik.”

Drømmer du om en karriere som musiker, sangskriver eller producer?
Ansøg om en plads på Innovative Artist Academy