custom Custom Size Miriam Bryant PR 1

Miriam Bryant: “Jeg er ikke Moses, jeg er bare Miriam”

Foto: PR
Tekst: Ditte Nebeling Jensen


Miriam Bryant er Sveriges nye popdronning. På Spotify opnår hendes singler flere millioner streams, og kritikere har, lige siden hun startede med at udgive sange i 2011, spået hende til at blive en af de største sangerinder i popmusikken. Vi har taget en snak med hende om hendes vej til succes, og nederst i artiklen kan du læse hendes gode råd til upcoming musikere.

Miriam Bryant laver melankolsk og storslået popmusik, som leder ens tanker hen på sangerinder som Adele og Florence Welch fra Florence + the Machine. Dette startede hun med i 2011, hvor hun teamede op med sin ven og producer Victor Rådström og producerede sine første tre sange, som blev udgivet i Tyskland. Iblandt dem var hendes debutsingle ”Finders, Keepers”, som særligt skabte genlyd i den musikalske popundergrund. Allerede på dette tidspunkt, følte Miriam Bryant at hun var slået igennem, og hun siger om sin første single at, ”For mig var det et gennembrud, og det var der, min karriere startede.

Succes overfor passion


Miriam fortæller, hvordan folk fra hendes hjemland dog for alvor fik øjnene op for hende, da hun efter Tyskland tog tilbage til Sverige og deltog i sangprogrammet ” Så mycket bättre”. For Miriam betød det rigtig meget for hende at være med i netop det show, og hun fortæller:

“Jeg er virkelig glad for, at jeg gjorde det, fordi efter det ændrede alting sig ligesom for mig. Jeg tror, hvis du spørger svenskere, så ville de nok sige, at mit gennembrud kom med det show. For mig var det bare langt tidligere”.

Miriam fortæller, hvordan det ligeledes med ”Finders, Keepers” gik op for hende, præcist hvor betydningsfuld og bredt funderet hendes musik var blevet:

”Jeg lavede et interview I Baden på en virkelig stor radiostation I Tyskland, som en del af en stor radiopromoveringsturné med min første single ”Finders Keepers”. Jeg husker at denne her interviewer spillede min sang og sagde: »Og det var Miriam Bryant med vores nummer 1 hit ”Finders Keepers”, og nummer 2 er ”Skyfall” med Adele«. Det var der, hvor jeg var sådan: »Shit. Det er virkelig en stor sang«”.

I Sverige er følelsen af at være betydningsfuld og ’kendt’ dog lidt anderledes for Miriam, og hun fortæller, hvordan hun efterhånden har vænnet sig til succesen, samtidig med at hun prøver på ikke at lade det stige hende til hovedet. Hun fortæller:

“Jeg forsøger ikke at lade min success påvirke mig for meget. Jeg prøver ikke at være styret af at høre mig selv i radioen, og jeg forsøger også at huske, at jeg gør det her, fordi jeg har lyst til at gøre det, og at jeg gør det for mig selv. Hvis nogen er inspireret af det er det et plus, men jeg gør det ikke nødvendigvis for at inspirere andre. For jeg er ikke Moses, jeg er bare Miriam.”

Gode råd til upcoming musikere


At gøre det for sig selv frem for succesen, er altså en af de vigtigste ting for Miriam i sit arbejde med musikken. Vi spurgte yderligere ind til, hvad Miriam synes, man som upcoming musiker og musiker i det hele taget skal fokusere på, og hun fortæller:

“Arbejd med folk, som du nyder at være sammen med, og lad være med at tage ting for seriøst, for det er der heller ikke nogen andre, der kommer til. Hav det sjovt med det, og hvis det sker, så sker det, og hvis ikke det sker, så er det ikke grunden til, at du gør det. Man bliver nødt til at ville noget mere end bare at få succes; det er ikke grunden til, at vi gør de ting vi gør. Nogle folk er drevet af succes, men jeg tror ikke, det er det rigtige at være.”
– så hvorfor er du drevet af musikken?
”Det er min passion. Jeg tror bare ikke der er så mange andre ting, som er værd at bruge min tid på.”