image1 1 e1476890439511

Mød vores kursister #2: CATRINE

Foto: JAKOB MUXOLL PHOTOGRAPHY

Der kan være mange forskellige grunde til at søge om en plads på Innovative Artist Academy. Nogle ønsker at vide hvordan man skiller sig ud fra mængden og udvikler sig som artist, andre vil gerne vide hvordan musikbranchen egentlig hænger sammen og hvad pladeselskaberne egentlig er på jagt efter. I en række blogindlæg får I muligheden for at møde nogle af de kursister, som gik på Innovative Artist Academy i 2016.

Beskriv kort, hvem du er?


Jeg er en kvinde på 28 år i elektronisk musik. For ca. 2 år siden gik jeg fra at have absolut ingen kontakter og erfaring indenfor musikbranchen til at blive sangerinde, sangskriver og promoter i synthpop duoen, SoftWave. Sammen med musikproduceren Jerry Olsen, står vi selv for alt fra ide til udgivelse samt booking af gigs. Vi har fået succes i England hvor vi skal spille for første gang d. 1 april, og så er vi blevet ‘Band of the Month’ på en mexikansk radiostation.

En kvinde jeg virkelig ser ser op til er Mathilde Falch, hun har været en vigtig del af min udvikling siden jeg mødte hende til hendes release party d.8 marts 2014. Hun er en dygtig dansk sangerinde og guitarist med ben i næsen og hjertet det rette sted.

Hvorfor søgte du en plads på Innovative Artist Academy?


Jeg var meget nysgerrig efter at vide, om jeg bar mig korrekt an i min måde at brande og promovere på, da min oplevelse har været, at det var sværere at blive set og hørt i Danmark, sammenlignet med den åbenhed jeg i øjeblikket oplever i England og Mexico. Det er også vigtigt for mig at møde artister i samme båd som mig selv, da jeg tror på vi kan lære af hinanden. Med dette sammenhold kan vi styrke hinandens motivation og dermed også udvide vores netværk. Sammen når vi længere.

Hvad håber du at få ud af kurset?


Inspiration og ny viden til at sammensætte den gode velorganiserede strategi til at nå ud til flest muligt, op til en udgivelse og alt det der følger med, såsom turné samt nye kontakter i musikbranchen. Jeg håber på at få et bedre overblik over hvem jeg kan kontakte og hvornår jeg skal kontakte dem i de forskellige processer.

Jeg er en fighter og en god promoter, men jeg er klar over jeg ikke kan klare alt selv, i takt med arbejdet som artist kræver mere og mere, derfor håber jeg at kurset kan bidrage til at jeg kan forbedre mine strategier for fremtidige udgivelser, så jeg får mest ud af det.

Vi arbejder på vores debut album op til vores første gig i London. I den proces er kurset guld værd for mig til at få idéer fra undervisningen og spare med de andre i gruppen.

Hvilke drømme har du omkring din karriere som artist?

Drømmen er helt sikkert at kunne leve af det og turnere i udlandet, bl.a. i England, Tyskland og Asien (Japan). Flere udgivelser er på vej, bl.a. en remix samling og vores debut album. Jeg glæder mig vildt meget til hvad alt dette vil føre med sig, for hvert fremskridt er en fantastisk unik oplevelse. 

En fælles drøm for SoftWave er at møde eller ligefrem være support for vores største idoler Andy Bell og Vince Clarke fra Erasure. Jeg stopper ikke med at kæmpe for drømmen, det burde ingen gøre. 

 

Drømmer du også om at kunne leve af din musik? Ansøg om en plads på Innovative Artist Academy, og kom tættere på din drøm. 

ANSØG OM EN PLADS HER

HØR CATRINE’S MUSIK HER: