custom Custom Size Frederikke G BW

Mød vores kursister – Frederikke Griebel

Foto: Privat
Tekst: Miriam Brandt

Hvert år færdiggør flere og flere kursister forløbet Innovative Artist Academy – et kreativt brancheforløb, der hjælper ambitiøse musikere, sangskrivere og producere til at forfølge deres drøm om at gøre en karriere ud af deres egen musik. Via undervisning fra relevante fagfolk lærer du branchen at kende, styrker dit netværk og får værktøjer til at slå igennem i den danske musikbranche. Vi har i denne artikel taget en snak med Frederikke Griebel, nuværende kursist på Team 8 i Aarhus, og spurgt ind til hendes drømme og mål med at deltage på forløbet.

Beskriv kort – Hvem er du?

Jeg hedder Frederikke Griebel og jeg er en 18-årig pige, som drømmer om at være verdenskendt sangerinde og optræde i hele verden. Hele mit liv har jeg været omgivet af musik. I skolen var mit yndlingsfag musik, og jeg fik altid et vist gåpåmod i dette fag. Jeg udfoldede mig igennem musikken. Jeg gik både til dans og kor i en ung alder og har derfor flere gange optrådt på en scene; både alene og med andre.

På nuværende tidspunkt synger jeg covers, som jeg optager og ligger på YouTube, Instagram og andre sociale medier. Jeg håber på, at mine videoer kan nå ud til pladeselskaberne. Jeg skriver ikke mine egne sange endnu, men jeg har flere ideer. Jeg har lige nu valgt at lægge alt mit fokus på at blive sangerinde.

Hvorfor har du valgt at søge ind på Innovative Artist Academy?

Det første jeg tænkte, da jeg så annoncen for Innovative Artist Academy var ‘dette er min vej ind til musikbranchen’. Jeg læste mig frem til, hvad man lærer, og det hele lød sindssygt spændende og brugbart til karrieren som musiker/artist.

Jeg har fået indspillet et cover ved et professionelt lydstudie, og min plan har derefter været at sende sangen ud til forskellige pladeselskaber. Men når man er ny sangerinde i musikverdenen, er det lidt svært at vide, hvem man skal sende det til, og om det er et selskab, der kan bruge min musikstil. Derfor synes jeg Innovative Artist Academy lød som en stor hjælp. Nogle af de ting, jeg ikke helt ved så meget om, kan forløbet hjælpe mig med.

På Innovative Artist Academy får du redskaberne til at kickstarte din karriere som artist

Hvad håber du på at tage med dig fra forløbet?

Jeg håber på, at Innovative Artist Academy kan give mig gode inputs til, hvordan jeg kommer bedst muligt på vej mod min drøm som verdenskendt sangerinde – herunder hvordan jeg bedst muligt kontakter pladeselskaber, og hvordan jeg fanger deres opmærksomhed med min musik. Så håber jeg selvfølgelig også på, at jeg får nogle gode forbindelser til folk inden for musikbranchen.

Hvilke drømme har du omkring din egen karriere som musiker/artist?

Jeg drømmer om at optræde i hele verden. At optræde på en scene med fans, der synger med på mine sange. At få folk til at føle noget særligt, når de hører min musik, der fortæller en historie, de måske kan relatere til. Jeg vil gerne sende budskaber med min musik, men også få folk til at danse og altså bidrage til en god stemning og en god musikoplevelse.

Jeg ser op til sangerinder som Beyonce, Zendaya, Alessia Cara og andre, der med deres musik og sangstemmer får folk til at føle kærlighed, sorg, glæde, viljestyrke osv. For mig er det at kunne synge en fantastisk gave, som jeg mener er vigtig at dele med andre. Dét at kunne give god musik til folk i hele verden, giver dig også noget helt særligt tilbage. Glæde.

At se mennesker blive glade af din musik er den største gave at få tilbage. Det er i sig selv den største drøm. Muligvis får man også en større indflydelse, når man bliver sanger/sangerinde. Denne indflydelse vil jeg bruge til at hjælpe mennesker rundt omkring i verden, gennem organisationer og projekter hele verden over. Jeg vil gerne rejse til ulande og hjælpe til så meget jeg kan. Jeg vil gerne forsøge at gøre verden til et bedre sted.

Hvorfor synes du, at man skal sende en ansøgning til Innovative Artist Academy?

Hvis du går med drømmen om at blive sangerinde og gerne vil vide mere om, hvordan musikbranchen fungerer, så synes jeg virkelig, at du skal søge ind på Innovative Artist Academy. Du bliver undervist af professionelle og søde mennesker, der hjælper dig på vej mod din drøm. Jeg tror virkelig på, at dette forløb kan åbne døre, give dig gode redskaber og kontakter, der kan hjælpe dig frem mod drømmen. Og udover at lære en hel masse, så møder du også nogle rigtig søde medkursister, som man også kan lære fra. Det fede ved forløbet er, at alle mulige forskellige mennesker, med forskellige historier og baggrunde, kan søge ind. Nogle af dem, jeg har mødt på forløbet, har allerede lavet singler eller albummer. Men selvom de har været i musikbranchen i noget tid, lærer de stadig en masse ved at være på dette forløb.

Drømmer du om at kunne leve af din musik? Ansøg om en plads på Innovative Artist Academy