custom Custom Size custom Custom Size Main1 foto SaraSaeidi 2

Musikere der blev opdaget gennem SoMe: Lil Halima

Foto: Sara Saeidi
Tekst: Johanne Nedergaard

I 2019 er det nærmest umuligt at forestille sig, at der har eksisteret en hverdag, hvor vi ikke har siddet og scrollet ned igennem vores feed på telefonen, lige så snart at muligheden har budt sig. De sociale medier er på mange måder en af nutidens største opmærksomhedsslugere, men de har også banet vejen for, at vi kan skabe forbindelser på nye måder. Denne mini-serie vil tage udgangspunkt i en række musikeres vej ind i deres karriere, hvor sociale medier som Instagram, Youtube og Tumblr har hjulpet dem på vejs.

View this post on Instagram

Us 24/7, Loveyou gurls

A post shared by lil (@lilhalima) on

Den første video, som Lil Halima lagde ud, hvor hendes sangstemme var på – her i selskab med hendes veninder.

Norske Lil Halima har en musikalsk karriere, som mange går og drømmer om. Med en sommer, der er pakket med koncerter – heriblandt en på Roskilde – og en velmodtaget EP for the dark days samt efterfølgeren for the bright days på trapperne, er hendes karriere for alvor i gang. Den smågenerte sangerinde har brugt utallige timer på tegnebrættet hjemme på barndomsværelset, hvor hun har siddet med kreative projekter, både i form af malerier og sangskrivning. Lil Halima er på mange måder det forbillede, som mange unge introverte piger har haft brug for. Hun viser nemlig, at man sagtens kan komme frem i verden med et godt håndværk og en sans for musikalske finesser – og at man ikke nødvendigvis har brug for en frembrusende personlighed.

Da Lil Halima sad hjemme på teenageværelset, havde hun en masse idéer, men ikke nogen anelse om, hvordan hun skulle få dem delt med resten af verden. Den eneste kanal hun følte hun havde, var hendes Instagram profil, hvor man stadig kan se hendes kreative projekter, om så det er et maleri eller en hjemmevideo fra værelset, hvor hun spiller ukulele. Selv fortæller hun:

– Jeg var ret isoleret oppe i Nordnorge. Det er sådan lidt – du er ikke en del af musikscenen og du har ikke lige så stor mulighed for at tage til showcases, hvor du kan vise dig frem deroppe.

View this post on Instagram

ustemt

A post shared by lil (@lilhalima) on

Den spæde start på værelset i Nordnorge, som nu er blevet sendt ud til et bredere publikum.

De kreative projekter på Instagram blev startskuddet på Lil Halimas karriere. Hendes kommende manager fra Universal opdagede hendes Instagram-profil, og herfra røg sangene fra værelset i Nordnorge ud til resten af verden, og musikkarrieren begyndte for alvor at tage fart.

Scroller man igennem sangerindens profil, ser man masser af de tendenser, der fylder Instagram i dag: feminisme, kropspositivisme og (selvfølgelig) selfies er der masser af på Lil Halimas profil, foruden hjemmelavede malerier, typisk af ansigter og kroppe. I skrivende stund har den norske sangerinde knap 10.000 followers, der følger med i Lil Halimas hverdag og alle de forskellige projekter og beskæftigelser, den er fyldt med. Lil Halima forklarer, at hun synes, at sociale medier hurtigt kan blive for overfladiske og dominerende, så derfor holder hun sig bare til sin generations foretrukne portal Instagram, som hun selv fortæller har den force at:

– Det er et sted, hvor jeg kan dele de ting jeg skaber, for eksempel mine billeder, og så kan jeg bare give slip og være kreativ med mine energier.

View this post on Instagram

writing

A post shared by lil (@lilhalima) on

En af de mange videoer Lil Halima har delt på Instagram, som senere hen skulle blive hendes vej ind i musikkens verden.

Mange (specielt kvindelige) brugere af Instagram har nok opdaget, at mediet nærmest er en magisk portal til at finde ud af, hvilke forskellige tendenser og opråb, der er inden for kvindebevægelsen. Den debat deltager Lil Halima også i. Her er agendaen, at hun vil have flere kvinder i producer-sæderne, og at hun vil gøre op med de retoucherede billeder af bikinikroppe, vi får smidt i hovedet, når vi scroller ned i vores nyhedsfeed. Lil Halima pointerer på flere opslag, at der er mindre end 5% af kvinder verden over, der er anerkendte som reelle producere. Hun er træt af det skel, der skal være mellem kvinder og mænd i musikbranchen. Lil Halima forklarer:

Du behøver ikke at se op til nogen, der ser ud eller virker som dig, eller gør de samme ting som dig. Du kan se op til hvem end du har lyst til. Som en kvinde skal du kunne se op til en mand og få vejledning og hjælp, uden at der skal være en forskel.

Foruden at Lil Halima vil have flere kvindelige producerer på banen, poster hun også mange billeder af hendes naturlige krop som et modsvar til de skønhedsidealer, man ellers møder på sociale medier. Fra hvad man kan forstå har sangerinden selv haft en svær fortid med sin egen krop, hvor hun ikke følte sig tilpas. Modtager hun nogle kommentarer om, at hun burde spise sundere og træne mere, er hun heldigvis ikke bange for at svare igen.

Den norske sangerinde er ikke bange for at bide igen.

Lil Halima er i det hele taget et godt eksempel på, hvad en musiker er gjort af anno 2019. I en tid, hvor de sociale medier har herredømmet over mange af vores daglige sysler, så kan det være en stor fordel at have fundet sin egen (markante) stemme i det store virvar, som internettet er. Og den finte har Lil Halima gjort brug af, hvor mediet Instagram både er blevet hendes indgangsvinkel til musikkens verden og talerøret ud til alle hendes lyttere.

Overvejer du også at anvende de sociale medier som indgangsvinkel til din artistiske karriere og et talerør til dit publikum?

På det karrierefremmende forløb Innovative Artist Academy kan du lære mere om PR, marketing, brug af sociale medier og meget mere.