IAA Victor Hagner scaled

Producer, sangskriver og artist Viktor Hagner: »For mig har det været vigtigt at opretholde en form for naivitet og en tro på, at jeg nok skulle finde en vej igennem«

Foto: Ziggi Harttung
Tekst: Amanda Freisleben Lund

Viktor Hagner har arbejdet i musikbranchen i cirka otte år som producer, sangskriver, artist og konceptudvikler. Han har arbejdet med navne som Kill J og Ea Kaya men bruger nu hoveddelen af sin tid på projektet KXDS, som ud over Viktor, består af rapperen og sangeren Gavin. Vi har taget en snak med ham om hans vej ind i musikbranchen, og hvordan han har navigeret i branchen de sidste mange år.

Hvordan startede du din musikkarriere? 

Min musikkarriere spirede allerede som helt lille, hvor jeg blev interesseret i at spille trommer. Jeg begyndte at spille i flere forskellige bands, hvor jeg efter kort tid opdagede at både sangskrivning og komposition fangede min opmærksomhed og interesseområde indenfor musik. Dette resulterede i nye ambitioner om at søge ind på musikkonservatoriet. For at forberede mig på dette spring valgte jeg, at tage på musikhøjskole. På mit højskoleophold mødte jeg en fyr, som også havde store ambitioner om en fremtid i branchen, og med dét – i kombination med vores relationelle og musikalske kemi – valgte vi, at forfølge vores musikdrøm i fællesskab. Efterfølgende flyttede vi sammen til København, hvor vi dannede gruppen Noréll. Under en koncert på Distortion blev vi spottet af en A&R fra pladeselskabet ‘No3’ (Disco:Wax), som vi senere endte med at skrive kontrakt med. 

Hvordan er din arbejdsproces, og hvordan håndterer du eventuelle blokader?

Min arbejdsproces starter først i det øjeblik, jeg træder ind i studiet, da jeg skaber musik ud fra den mentale tilstand, jeg befinder mig i på det givne tidspunkt. Som oftest kan jeg herfra hurtigt fornemme, hvor ‘lyden’ eller projektet bevæger sig hen af ren energi- og stemningsmæssigt. Hvad angår blokader, så omgås eller overkommer jeg dem ved at være vedholdende og fortsætte processen trods alt. 

Hvordan har du navigeret i musikbranchen, for at nå dertil, hvor du er i dag?

Det er som bekendt en svær branche at navigere i, men for mig har det været vigtigt at opretholde en form for naivitet og en tro på, at jeg nok skulle finde en vej igennem. Det har ligeledes været vigtigt for mig at skabe det ‘rigtige’ hold omkring mig – både business wise og kreativt. For mig har det også altid været afgørende at have folk at dele opture såvel som nedture med.  

Hvad kræver det, at etablere sig i branchen? 

Vedholdenhed, arbejdsomhed, dygtiggørelse, timing og seriøsitet. 

Hvordan og hvornår blev du signet?

Jeg har været signet af flere omgange. På nuværende tidspunkt er jeg signet hos Sony med projektet KXDS. Vi blev signet i december 2019 ved at vores Manager pitchede musikken til pladeselskabet, hvorefter vi indgik en aftale.  

Udgivet d. 28/8 2020