DSC 0753 S H contrast 1365x2048 1

Q&A med tidligere Music Business Masterclass-deltager Andreas Ring Andersen “Det handler om at få nogle kontakter, og gribe de muligheder man kan.”

Foto: Amalie Norstef
Tekst: Emma Rosgaard

Vores Music Business Masterclass er en overbygning på Music Management forløbet. Her går vi endnu mere i dybden med musikken, og du får personlig sparring med dygtige undervisere. Forløbet er for dig, der er artist eller ønsker at arbejde bag tæppet. Det er for dig, der er ambitiøs og ønsker fokus på din personlige udvikling og dine muligheder for at træde ind i musikbranchen. De 14 eftertragtede pladser på kurset er forbeholdt dig, der tidligere har gået på enten Music Management-forløbet eller vores Artist Academy, eller dig med erfarring fra musikbranchen. Læs mere om vores masterclass via linket nederst i artiklen

På vores Music Business Masterclass møder vi vanvittig mange dygtige og ambitiøse kursister, der brænder for musikken. Vi har taget en snak med Andreas Ring Andersen, tidligere kursist, og spurgt ind til hans drømme og mål med forløbet. Læs med og bliv inspireret!

 Kan du fortælle lidt om dig selv og din baggrund?

– Mit navn er Andreas Ring Andersen. Jeg er 27 år og bor i København. Jeg tog kurset i efteråret 2021. Jeg har arbejdet med legal & business hos Universal Music, imens jeg læste jura. Lige nu søger jeg arbejde, og snakker bl.a. med flere forskellige musikselskaber. Derudover arbejder jeg så småt på at starte op for alvor som manager for nogle artister.

Hvad var det der fik dig til at ansøge om en plads på Music Business Masterclass?

– Jeg var blevet færdig på min uddannelse, og var samtidig stoppet i mit studiejob hos Universal. Så jeg søgte ind på Innovative Music Management for at lære noget om alle hjørnerne af musikbranchen, og for at få sat min erfaring fra Universal og studiet lidt i perspektiv til resten af branchen. Samt for at møde etablerede personer fra musikbranchen og blive klogere på hvad jeg egentlig gerne ville arbejde med. Det gjorde jeg også på Innovative Music Management, men jeg savnede at gå mere dybden med emnerne, så derfor søgte jeg også ind på Music Business Masterclass efterfølgende.

Hvad er du i gang med indenfor musikbranchen for tiden?

– Lige nu søger jeg arbejde, og snakker bl.a. med flere forskellige musikselskaber, og det ser ud til at jeg kan starte hos et af dem til februar. Derudover arbejder jeg så småt på at starte op for alvor som manager for nogle artister.

Hvilke drømme har du omkring din egen karriere som musiker/artist?

– Jeg har ingen større drømme som musiker/artist, men jeg vil gerne have et arbejde med meget ansvar i en virksomhed der arbejder med artist- og karriereudvikling.

Hvad kræver det at etablere sig i musikbranchen?

– Det kræver for det første at man virkelig prøver at gå efter det, og at man dygtiggør sig så meget som muligt indenfor det man gerne vil. Man skal skrive til alt og alle der giver mening, og man skal være på vagt efter alle jobmuligheder der byder sig. Det handler om at få nogle kontakter, og gribe de muligheder man kan. Og så handler det nok om tålmodighed, og lidt held.

Hvilke vigtige værktøjer og indsigter har kurset givet dig?

– Noget af det jeg helt sikkert tager med, er at tingene ikke nødvendigvis er så komplicerede som man kan tro. Tingene ændrer sig hurtigt i musikbranchen, og mange års erfaring eller lange uddannelser gør ikke nødvendigvis at man er en god manager, booker e.l. Man skal have styr på tingene, og så skal man forstå hvorfor man vil gøre det ting man nu vil gøre. Altså kunne identificere hvorfor en artist har potentiale, eller hvilken strategi eller ide der er bedst. Eksempelvis med Business Model Canvas o.l. Så følger man også med udviklingen, og forstår hvorfor en succes bliver en succes.

Hvad føler du er det vigtigste du har kunnet tage med dig fra kurset?

– Ovenstående værktøj er vigtigt. Og så har det givet nogle gode kontakter og en større selvtillid til at række ud til hvem end man føler der kan hjælpe en.

Hvorfor synes du at man bør sende en ansøgning til Music Business Masterclass?

– Fordi at man synes at musikbranchen er spændende, og gerne vil have nogle god inputs og inspiration. Og fordi man gerne vil blive klogere på branchen, og møde nogle andre mennesker i samme position og med samme ambitioner som en selv.

Læs meget mere om vores Music Business Masterclass lige HER