custom Custom Size large Sune.cut

Mød vores kursister – Sune Rehhoff

Foto: Privat
Tekst: Celina Kristensen

Hvert år færdiggør flere og flere kursister forløbet Innovative Artist Academy – et kreativt brancheforløb, der hjælper ambitiøse musikere, sangskrivere og producere til at forfølge deres drøm om at gøre en karriere ud af deres egen musik. Via undervisning fra relevante fagfolk lærer du branchen at kende, styrker dit netværk og får værktøjer til at slå igennem i den danske musikbranche. Vi har i denne artikel taget en snak med Sune Rehhoff, tidligere kursist på Team 9 i Roskilde, og spurgt ind til hans drømme og mål med at deltage på forløbet.

Hvem er du?


Jeg er Sune Rehhoff – en 40 årig udøvende amatørmusiker, sanger og bassist, der brænder for at lave eget musik. Jeg elsker at performe og har flere musikalske småprojekter med andre musikere, sangskrivere og producere. Jeg er i færd med at virkeliggøre min drøm. En drøm som har været et indre ønske om at optræde og glæde andre mennesker samt blive en international anerkendt artist. Siden jeg som 12-årig begyndte at synge i kirkekor, spille klassisk klaver og dyrke springgymnastik, har dét at optræde for et publikum været en naturlig del af mit liv. Det har altid gjort mig nervøs at skulle vise mit værd for andre, for lyder det nu godt, det jeg spiller? Bare jeg ikke laver fejl? Mon jeg kan huske, hvad jeg skal gøre? Samtidig har det også været enormt livsbekræftende oplevelser, når det hele så fungerede som planlagt, og der endda var overskud til at se folk i øjnene, improvisere og bare mærke energien suse igennem kroppen. Det er disse øjeblikke, hvor det hele bare går op i en højere enhed og du gennemsyres af glæde.

Selvom jeg rigtig gerne ville gå musikvejen efter gymnasiet, blev jeg dog ramt at frygt. Frygten for ikke at slå til som musiker, ikke at være god nok og ikke at have noget at byde på. Samtidig fortalte mine forældre mig, at jeg jo ikke kunne leve af musikken, eller at det i hvert fald kun var de få, der kunne det. I kraft af min egen manglende tro på mig selv, lyttede jeg til deres ord og skubbede tankerne om en musikkarriere i baggrunden. Efter flere år i uddannelsessystemet, og med tre ufuldendte uddannelser bag mig samt et hav af forskelligt ufaglært arbejde, valgte jeg sidste år at tage mit liv op til revision.

Jeg drog til London for at deltage i Tony Robbins’ “Unleash The Power Within”, et event jeg varmt kan anbefale alle, der har lyst til at få mere ud af deres liv. Jeg fik vendt mine tanker 180 grader og indså, at jeg blev nødt til at følge min passion, for at få et meningsfuldt liv. Nu tør jeg følge musikkens vej og lytter mere til mit hjerte end nogensinde før. Min familie har også ændret holdning og støtter mig nu i min kreative udvikling.

Drømmer du om at kunne leve af din musik? Ansøg om en plads på Innovative Artist Academy

Hvorfor har du valgt at søge ind på Innovative Artist Academy?                 


Jeg søgte ind på Innovative Artist Academy, fordi jeg netop ville gøre mere ved min musikalske karriere. Jeg havde tidligere fravalgt forløbet, men nu var tiden kommet til at handle på min mavefornemmelse. Jeg så muligheden for at styrke mine musikalske og personlige kompetencer, og få mere viden om, hvordan man begår sig i musikbranchen. Hvordan hænger det hele sammen? Hvem skal jeg henvende mig til? Hvordan kommer jeg videre med min musik? At have et godt produkt er én ting, men at sælge det/sig selv, er en helt anden sag. Jeg er så utroligt glad for, at jeg valgte at følge min mavefornemmelse denne gang og deltage på Innovative Artist Academy.

Hvilke vigtige værktøjer og indsigter har forløbet givet dig?


Forløbet har givet mig vigtige værktøjer såsom pitching, feltmapping, The Empathy Map, The Marketing Mix-konceptet med de fire P’er (Promotion, Product, Place, Price) og Bob Lauterborn’s fire C’er (Consumer, Cost, Convenience, Communication). Jeg har fået bedre forståelse for, hvad en A&R (Artist & Repertoire) laver, og at man som artist bør være opmærksom på, at pladekontrakter kan være udformet meget forskelligt, hvilket i sidste ende kan betyde en god eller dårlig deal for artisten. Arbejdet med diverse cases, har ligeledes åbnet mine øjne for at skabe PR på alternative måder, end ved normal markedsføring – fx igennem distribution. Desuden er jeg blevet bevidst om, hvordan et hit kan skrues sammen, hvilke virkemidler der virker, og at storytelling er essentielt i sangskrivning. Jeg er virkelig taknemmelig over, at jeg, med mine engagerede med-kursister, modtog al den professionelle undervisning fra Katrine Ravn, Simon Mark Sørensen, Thomas Stengaard, Nikoline Skaarup, Mikkel Wad Larsen og Ole Nørup.

Det er udelukkende branchefolk, der underviser på Innovative Artist Academy

Hvilke drømme har du omkring din egen karriere som musiker/artist?


Jeg vil være en international anerkendt artist, fordi jeg – med min musik, performance og budskaber – vil bidrage til at inspirere, motivere og gøre verden til et endnu bedre sted. Igennem min karriere som musiker vil jeg skabe et økonomisk overskud, der kan starte og støtte forskellige projekter og hjælpeorganisationer på verdensplan.

“Shoot for the moon. Even if you miss, you’ll land among the stars.”

Norman Vincent Peale / Les Brown

Hvorfor skal man sende en ansøgning til Innovative Artist Academy?


Er du amatørmusiker der ligesom mig, gerne vil videre med din musikalske karriere og vælge en mere professionel vej, så giver Innovative Artist Academy rig mulighed for dette. Du får bedre kendskab til musikbranchen, skaber netværk med ligesindede, bliver klogere på dig selv som musiker og som et produkt samt hvad dine næste skridt skal være. Du kommer blandt andet omkring sangskrivning og finder ud af, hvad du kan gøre for at sælge dig selv bedre. Vil du hellere være manager, arbejde på et pladeselskab eller være booker, så bliver du også godt rustet til at kunne fortsætte videre på Innovative Music Management eller overbygningen Music Business Masterclass. Siden jeg sluttede på Innovative Artist Academy har jeg indledt samarbejde med flere af de andre deltagere, og er blevet meget mere fokuseret på at nå mit mål, som international anerkendt artist. Det kan være, det tager 3-5 år, men jeg glæder mig kun til processen.

På Innovative Artist Academy får du redskaber 
til at kickstarte din karriere som artist