IMG 3740

Musikstudier i Aarhus

Foto // Pale Honey, Tapetown Studio – Fotograf: Søren Lyngaard


De fleste artister og musikere har indspilning af deres musik som højeste prioritet. Men det kan være svært at skabe et overblik over de mange muligheder i ens nærområde. Derfor har vi lavet forarbejdet og udarbejdet en oversigt over lydstudier i Aarhus.

Det er værd at vide at de fleste studier tager en fast pris pr. session. Det kan eksempelvis være over en weekend. Dog tilbyder nogle studier en åben snak om, hvad prisen skal være. Hvis du og dit band ikke er velbevandrede i de tekniske aspekter af musikken, kan det overvejes om faser som mixing og mastering, skal inkluderes i prisen. Mixing er kendetegnet ved den fase, hvor hvert spor fra den rå indspilning samles og equalizes (frekvensjustering). Mastering er den afsluttende produktionsproces, hvor man typisk vil ordne samtlige sange på en EP, et album eller lignende for blandt andet at opnå et identisk lydniveau på sangene. Vær opmærksom på, at de to faser tager ekstra tid og koster herefter. Det er derfor vigtigt at være klar over, om mix og master skal/kan indgå i indspilningssessionen, eller om opgaven skal udføres af en tredjepart.

Både soloartister og bands bør overveje, om de skal have optaget demoer, inden de leder efter studie. De fleste studier ser helst, at de har noget materiale de kan lytte til forud for selve indspilningsdagene. Demoerne kan bruges til at definere en rød tråd, et referencepunkt eller lignende. Samtidig er det med til at gøre solister såvel som bands opmærksomme på deres arrangement. En demo behøver ikke være professionel indspilning. Langt de fleste optager demoer med såkaldte lommeoptagere.

Hvis du er interesseret i at forstå en producers rolle i musikverdenen, så kan du læse vores artikel med producer Sebastian Owens her. Men nu til sagen! Vi har samlet en omfattende liste over musikstudier København. Du kan bruge listen til at finde lige netop det studie, der passer til dig/dit band:

Se også listen over Københavnske musik stuider her.

AARHUS

AabyRoad Studios
Aarhus Lydstudie
Antfarm Studie
Audionation
Birdland Sound Facilities
Bissensgade studiet
Blikflak
Bunker Studio
Dana Studio
Dead Rat Studio
ET Mastering
Feedback Studiet
FinlandStudio
Hye Studio
Kawer Studios
Lydhavnen
Lydstudiet Aros
Lydstudiet Jylland
Løvens Hule
Mindless Studio
MONO
Mobil-Studiet
Output Lydstudie
Penguin Production
QLand
Rummed
Sharpe Studio
Skraaplan Recording
Songbird
Soundmill
Soundpark
SYG / LYD
Tallman Studio
Tapetown

Udover de nævnte studier i Aarhus, ligger der også en masse studier uden for byen. Her er et lille udpluk af disse:

“ANDRE”

Coolsound Records (Aalborg)
Mørkværk (Hadsten)
Sound Beach Studio (Hedensted)
Beat The Mic Sound Studio (Hobro)
Jailhouse (Horsens)
Popshit records (Randers)
Pukstudiet (Randers)
Lundgaard Studios (Vejen)
Blaize Music (Viborg)

Har vi overset et studie? Skriv til os på info@innovativeacademy.dk


Skrevet af Caroline Egelund Svarrer